• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Tavaly debütált az egyedi tervezésű Rolls-Royce Boat Tail, melyből mindössze három példány készül. A  csónakfarú Rolls-Royce-ról mi is írtunk, és megmutattuk az első elkészült példányt is. Most pedig bemutatták a második elkészült autót is – mutatunk minden részletet!

Fotó: Rolls-Royce

A Rolls-Royce a tavalyihoz hasonlóan, idén is a Concorso d’Eleganza rendezvényen, a Villa d’Este-ben, mutatta be a Boat Tail projekt második példányát. Jól vizsgáljuk meg, hiszen az utolsó amit láthatunk, hiszen a harmadik autót nem csodálhatjuk majd meg, mivel a tulajdonosa teljes titoktartást kért.

A most bemutatott Rolls-Royce Boat Tail Mother of Pearl tulajdonosának kiléte sem ismert, de tudni lehet róla, hogy különleges automobilokat gyűjt és igazgyöngy kereskedelemmel szerezte vagyonát.  Mindebből pedig történetünk szempontjából két tanulság adódik: egyrészt az ügyfélnek jelentős személyes kollekciója van igazgyöngyökből, másrészt a dedikáltan neki készülő Rolls-Royce Boat Tail-je megalkotásakor kombinálni akarta két szenvedélyét. Így született meg a gyöngyös autó, már ha nem sértő ily egyszerű névvel illetni egy ilyen csodát.

Fotó: Rolls-Royce

A Boat Tail a Rolls-Royce Coachbuild részlegének produktuma, amit azzal a céllal hozták létre, hogy lehetőséget biztosítsanak a gyártó igazán tehetős ügyfelei számára, hogy teljes mértékben a saját elképzeléseiknek megfelelően tervezzék meg álmaik autóját. A megrendelő ízlését tükrözi minden apró részlet, beépítve a megrendelő által hozott alapanyagokat.

A folyamat ezúttal a megrendelő magángyűjteményéből származó négy  különleges gyöngyházzal indult, ezek adtak a színekhez inspirációt a tervezőknek. Így született meg az autó fényezése, amely a Rolls-Royce által valaha készített legbonyolultabb egyedi felületek egyike. A szín a fényviszonyoktól függően változtatja színmélységét –ezt osztriga és rózsaszín árnyalatok egyesítésével érték el, valamint az átlátszó lakkba kevert, az igazgyöngyök csillogását idéző fehér és bronz csillámpehely részecskékkel.

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

A  kontrasztos konyak árnyalatra festett motorházfedél festését is bronz-, illetve aranyszínű szemcsékkel keverték, a küszöböt alkotó kompozit anyagba rózsaarany szálakat szőttek. Szintén rózsaarany árnyalatot kapott az egyetlen alumíniumtömbből mart hűtőmaszkon lévő  Spirit of Ecstasy szobor.

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

A hátsó mogyorófa borítást rosegold-dal díszítették, alatta találhatók az italhűtők, a poharak és az étkészlet, amit a Christofle of Paris műhely készített rózsaarany színben. Az ételt fűtődoboz tartja melegen, az összecsukható karbon székeket az olasz Promemoria készítette, a napernyő a Rolls-Royce saját konstrukciója, melyet már az első Boat Tail példányon is megcsodálhattunk.

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Az utastér is a gyöngyházszín bűvöletében készült. A bőrkárpitok konyak és osztriga színűek gyöngyházfénnyel, a padlókonzolt rózsaarannyal sávozott diófa borítja. A műszerfal közepén lévő óra számlapja kiemelkedik szándékosan minimalistára készült műszerfalból: az óra számlapja, valamint a kapcsolók és a műszerlapok is gyöngyházból készültek, amelyek a megrendelő saját gyűjteményéből származnak.

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

A Rolls-Royce Boat Tail Pearl műszakilag az előző generációs Phantomra épül,  biturbó V12-es motorja 563 lóerős 6,75 literes, és a luxuskabrió kevesebb mint 5,5 másodperc alatt gyorsul vele 100-ra.

A teljes egészében kézzel készült, alumínium karosszériás Boat Tail több mint 10 milliárd forintba került.

Érdemes elolvasni az első Rolls-Royce Boat Tail történetét is!

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.