• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Tavaly debütált az egyedi tervezésű Rolls-Royce Boat Tail, melyből mindössze három példány készül. A  csónakfarú Rolls-Royce-ról mi is írtunk, és megmutattuk az első elkészült példányt is. Most pedig bemutatták a második elkészült autót is – mutatunk minden részletet!

Fotó: Rolls-Royce

A Rolls-Royce a tavalyihoz hasonlóan, idén is a Concorso d’Eleganza rendezvényen, a Villa d’Este-ben, mutatta be a Boat Tail projekt második példányát. Jól vizsgáljuk meg, hiszen az utolsó amit láthatunk, hiszen a harmadik autót nem csodálhatjuk majd meg, mivel a tulajdonosa teljes titoktartást kért.

A most bemutatott Rolls-Royce Boat Tail Mother of Pearl tulajdonosának kiléte sem ismert, de tudni lehet róla, hogy különleges automobilokat gyűjt és igazgyöngy kereskedelemmel szerezte vagyonát.  Mindebből pedig történetünk szempontjából két tanulság adódik: egyrészt az ügyfélnek jelentős személyes kollekciója van igazgyöngyökből, másrészt a dedikáltan neki készülő Rolls-Royce Boat Tail-je megalkotásakor kombinálni akarta két szenvedélyét. Így született meg a gyöngyös autó, már ha nem sértő ily egyszerű névvel illetni egy ilyen csodát.

Fotó: Rolls-Royce

A Boat Tail a Rolls-Royce Coachbuild részlegének produktuma, amit azzal a céllal hozták létre, hogy lehetőséget biztosítsanak a gyártó igazán tehetős ügyfelei számára, hogy teljes mértékben a saját elképzeléseiknek megfelelően tervezzék meg álmaik autóját. A megrendelő ízlését tükrözi minden apró részlet, beépítve a megrendelő által hozott alapanyagokat.

A folyamat ezúttal a megrendelő magángyűjteményéből származó négy  különleges gyöngyházzal indult, ezek adtak a színekhez inspirációt a tervezőknek. Így született meg az autó fényezése, amely a Rolls-Royce által valaha készített legbonyolultabb egyedi felületek egyike. A szín a fényviszonyoktól függően változtatja színmélységét –ezt osztriga és rózsaszín árnyalatok egyesítésével érték el, valamint az átlátszó lakkba kevert, az igazgyöngyök csillogását idéző fehér és bronz csillámpehely részecskékkel.

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

A  kontrasztos konyak árnyalatra festett motorházfedél festését is bronz-, illetve aranyszínű szemcsékkel keverték, a küszöböt alkotó kompozit anyagba rózsaarany szálakat szőttek. Szintén rózsaarany árnyalatot kapott az egyetlen alumíniumtömbből mart hűtőmaszkon lévő  Spirit of Ecstasy szobor.

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

A hátsó mogyorófa borítást rosegold-dal díszítették, alatta találhatók az italhűtők, a poharak és az étkészlet, amit a Christofle of Paris műhely készített rózsaarany színben. Az ételt fűtődoboz tartja melegen, az összecsukható karbon székeket az olasz Promemoria készítette, a napernyő a Rolls-Royce saját konstrukciója, melyet már az első Boat Tail példányon is megcsodálhattunk.

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Az utastér is a gyöngyházszín bűvöletében készült. A bőrkárpitok konyak és osztriga színűek gyöngyházfénnyel, a padlókonzolt rózsaarannyal sávozott diófa borítja. A műszerfal közepén lévő óra számlapja kiemelkedik szándékosan minimalistára készült műszerfalból: az óra számlapja, valamint a kapcsolók és a műszerlapok is gyöngyházból készültek, amelyek a megrendelő saját gyűjteményéből származnak.

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce

A Rolls-Royce Boat Tail Pearl műszakilag az előző generációs Phantomra épül,  biturbó V12-es motorja 563 lóerős 6,75 literes, és a luxuskabrió kevesebb mint 5,5 másodperc alatt gyorsul vele 100-ra.

A teljes egészében kézzel készült, alumínium karosszériás Boat Tail több mint 10 milliárd forintba került.

Érdemes elolvasni az első Rolls-Royce Boat Tail történetét is!

2022-06-03
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!