• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Rolls-Royce Boat Tail Olaszországban debütált, a Comói-tó partján, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este rendezvényén.

A Concorso d’Eleganza autókiállítás

Magáról a rendezvényről is érdemes szót ejteni, a szervezők festői környezetben mutatják meg a világ legszebb és legexkluzívabb gépjárműveit. A verseny eszenciája az elegáns karosszéria-kialakítás és az időtlen formanyelv iránti szenvedély.

Az idei a Concorso d’Eleganza Villa d’Este nyolc kategóriában mutatott be 50, exkluzívan kiválasztott történelmi autót a nagyközönségnek, emellett teret kaptak a koncepcióautók és prototípusok is, valamint öt jövőbe mutató különlegesség is debütált egy egészen egyedülálló show keretében.

Ezen a csodás, elit autókiállításon ünnepelte világpremierjét az egyedi tervezésű Rolls-Royce Boat Tail luxusautó, melyből csupán három példány készült.

A csónakfarú Rolls-Royce –nak nemcsak a megjelenése, hanem a története is különleges, hiszen ez a Rolls-Royce Coachbuild részlegének első produktuma. A Coachbuild lehetőséget biztosít a gyártó igazán tehetős ügyfelei számára, hogy teljes mértékben a saját elképzeléseiknek megfelelően tervezzék meg álmaik autóját. Vagyis a Rolls-Royce visszatér az autógyártás száz évvel ezelőtti kultúrájához, amikor is a különleges ügyfelek teljesen egyedi karosszériával is megrendelhették az autójukat. Természetesen ezek az egyedi modellek limitált darabszámban és jelentős összegekért érhetőek el.

Rolls-Royce Boat Tail három példányban fog elkészülni, melyek a karosszéria vonala ugyan megegyezik, de a tartalom és a kidolgozás különböző, teljesen egyedi lesz. Az autó négy éves, a megrendelőkkel folytatott egyeztetés eredményeként született meg.

A Boat Tail, vagyis csónakfarkú autó egy 5,8 méter hosszú kabrió, amelynek stílusa luxus jachtot idéz. A platformja a Rolls-Royce Phantomé, de minden karosszériapanele egyedi.

Kabrió, de a keménytető nem lenyitható, csupán leszerelhető –ennek oka az, hogy nincs hova összehajtogatni. A csomagtartó fából készült, és középen csuklós fedéllel rendelkezik, amely úgy nyílik ki, mint egy pillangó szárnya. Benne hűtőszekrény, két üveg pezsgő, kristály pezsgőspoharak, egyedileg készített Christofle ezüst evőeszköz, valamint porcelán étkészlet található, emellett egy napernyő és két  – az autó utasterében is felhasznált bőrrel kárpitozott – szénszálas szék is helyet kapott. A Rolls-Royce Boat Tail tulajdonosai számára Bovet karórákat is terveztek az autóhoz, a svájci óramanufaktúra három évig fejlesztette az autóhoz készülő női és férfi modellt.

Készült az autóhoz egy Montblanc-ritkaság is, a toll számára alumíniumból és bőrből alakítottak ki egy rekeszt a kesztyűtartóban.

A gyártó nem hozta nyilvánosságra az autó legfontosabb műszaki jellemzőit, például azt, hogy mennyi a súlya és milyen gyorsan gyorsul, de lássuk be, egy olyan jármű esetében, mint a Boat Tail, ezek az adatok jelentéktelenek. Annyit tudni, hogy a brit autógyártó többi modelljéből ismerős 6,75 literes, biturbós V12-es motorját kapta, amely 563 LE-t produkál.

Az elkészült autó megrendelője egy házaspár, akiknek igen nívós autógyűjteményük van, melyben többek között megtalálható az eredeti Boat Tail is, vagyis az 1932-es kiadás tökéletesen restaurált példánya. A gyártó nem hozta napvilágra az egyedi modellek árát, ugyanakkor a most bemutatott modell értéke nagyjából 25 millió euró, vagyis több mint 8 milliárd forint.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.