• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Sorra jönnek a hírek olcsó (vagy legalábbis elérhetőbb árú) kínai villanyautókról, melyeknek a közös nevezője általában az, hogy nálunk nem kaphatók. Íme egy kivétel: a héten hazánkban is bemutatkozott az MG4 Electric.

A méretei elegendőek ahhoz, hogy akár családi autó legyen: 4,28 m hosszú, 1,83 m széles és 1,5 m magas. Az ötajtós ferdehátú modell hátul a tetejére egyedi a dupla légterelőket kapott, a hátsó lámpacsíkja szárny-szerűen kiemelkedik és LED-es fényjátékkal bír.

Az alsó-középkategóriás kompakt, teljesen elektromos hajtású MG4 három változatban létezik, de a hazai piacon egyelőre két felszereltségi szinttel indul az értékesítése:

A belépő szintű modell a Family, amelynek az akkumulátora 51 kWh-s, a hátsó kerekeket hajtó motorja 170 lóerős, a hatótávja 350 km, az alapára pedig 12,9 millió forint. (Ez kb. 30%-kal olcsóbb a jelenlegi versenytársak árainál). Az akkumulátora egyenáramú gyorstöltéssel 40 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető.

A magasabb szintek, vagyis a már nálunk is elérhető Comfort és a közeljövőben érkező csúcsfelszereltségű Luxury változat 64 kWh-s lítium-ion akkumulátorral és 204 lóerő teljesítményű elektromotorral rendelkezik. A hatótáv 450 km. A Comfort verzió alapára: 14 399 000 Ft.

Az utastér minimalista stílusban készült, a vezető előtt csak egy kisméretű, 7 colos kijelző található, a legszükségesebb adatokkal, középen pedig egy lebegő 10,25 colos központi képernyőt találunk. A középkonzol is lebegő kialakítást kapott, ezen kapott helyet a menetirány-választó forgótárcsa.

Az autó biztonsági felszereltsége meglepően gazdag. Szériafelszereltségként megtalálható benne az MG Pilot rendszerhez tartozó adaptív sebességtartó automatika, a forgalmi dugó asszisztens, a sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, valamint a sávtartó. Ezekhez csatlakozik az intelligens fényszóróvezérlés és a közlekedési táblák felismerésére képes sebességfelügyelő rendszer. Luxury szinten a holttérfigyelő rendszerrel és a sávváltás-asszisztens is jár, emellett az autóban megtalálható a hátsó keresztirányú forgalomfelügyelő, az ajtók nyitásakor az érkező járművekre figyelmeztető jelzés, valamint az éberségfigyelő, továbbá a 360 fokos kamera segítségével a vezető az autó kijelzőjén láthatja a jármű környezetét is.

A nagy hatótávú, kedvező árú villanyautó nagy sikerre számíthat itthon is. A fényezési felár az összes modellváltozat esetén 150 000 forint, a garancia pedig 7 év vagy 150 000 kilométer.

2023-03-24
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!

  ×

  Ne jelentsen gondot elektromos autói
  otthoni töltésének elszámolása!

  Skyguard E-Car manager

  Rendelje meg a Skyguard E-Car Managert, mellyel leegyszerűsíti
  és megoldja az elektromos autók otthoni töltésének elszámolását!

  ×

  Üzemeltesse egyszerűbben
  és költséghatékonyabban gépjármű flottáját!

  Skyguard Digitális Flotta-menedzsment

  Smart Rent szolgáltatásunkkal kulcsos autói kezelését 100%-ban digitalizálhatja.
  Kollégái okostelefonjuk segítségével foglalhatják, nyithatják/zárhatják a gépjárműveket.