• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Bár logikusnak tűnhet, hogy a főváros vezeti az autólopások magyarországi ranglistáját – hiszen itt van a legtöbb személyautó -a tények mást mutatnak. Az elmúlt év rendőrségi adatai alapján Nógrád megyében a legmagasabb az autólopások száma, míg Heves megyében történik a legtöbb autófeltörés. Mutatjuk a részleteket!

Autólopások lakosságarányosan

2023. április 15. és 2024. április 14. között Nógrád megye volt az autótolvajok legkedveltebb célpontja, ahol 100 ezer lakosra vetítve 39 autólopás történt. Ezt követi Heves megye 29 eset/100 ezer lakos, míg a harmadik helyen Jász-Nagykun-Szolnok áll 22 esettel. Meglepő módon Budapest csak a középmezőnyben helyezkedik el, ahol 14 lopás jutott 100 ezer főre, Pest megyében pedig még ennél is kevesebb, mindössze 13 eset. A legkevesebb autólopást Hajdú-Bihar megyében regisztrálták, mindössze 6 eset/100 ezer fő, míg Somogy megyében 7 ilyen bűncselekmény történt.

A magyarországi autólopások hőtérképe. Forrás: police.hu

Bűntérképek és gócpontok

A fővárosi bűntérképen (amely a 2024. február 14. és április 14. közötti időszakot fedi le) jól látható, hogy Békásmegyer és Csepel a legfertőzöttebb területek, de a belső kerületekben is jelentős a bűnözés, különösen a Városliget és a Keleti pályaudvar környékén. Országos szinten Szolnok, Miskolc, Gyöngyös, Sárvár, Győr, Körmend és Szőce, valamint a Nyírbátor-Nyírmada tengely emelkedik ki.

A budapesti autólopások hőtérképe. Forrás: police.hu

Autófeltörések helyzete

Az autófeltörések száma Heves megyében a legmagasabb, ahol 100 ezer lakosra 35 ilyen bűncselekmény jutott. Pest megye a második 17 esettel, Budapest pedig a harmadik 15 esettel. Veszprém és Zala megyékben mindössze 2, Békésben és Hajdú-Biharban 3 eset történt 100 ezer lakosra vetítve.

A magyarországi autófeltörések hőtérképe. Forrás: police.hu

A fővárosi hőtérképen (2024. február és április között) Békásmegyer, a Maglódi út és az Üllői út-Ferihegyi repülőtér környéke a leginkább érintett. Az agglomerációban Kistarcsa tűnik ki a térképen. Országos szinten Győr, Gyöngyös, Eger, Kiskunhalas, Miskolc és Ráckeve emelkedik ki az autófeltörések számával.

A budapesti autófeltörések hőtérképe. Forrás: police.hu

Új autólopási módszerek

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, új autólopási módszer terjed világszerte, amely egy speciális eszközkészlet segítségével néhány másodperc alatt lehetővé teszi bármilyen jármű ellopását. Ráadásul vannak országok, amelyekben ez az eszközkészlet legálisan beszerezhető. Mindez logikus módon növelheti az autólopások számát is.

Megelőzési intézkedések

Egyre fontosabb, hogy az autótulajdonosok valóban megbízható biztonsági rendszerrel védjék járműveiket. A Skyguard védelmi rendszere tökéletes és teljes körű biztonságot nyújt, beleértve automata sofőrazonosítást, határátlépés figyelést, GPRS és GPS zavarás elleni védelmet. A rendszer a nap 24 órájában tökéletes védelmet biztosít az autók számára, és a Skyguard csapata riasztás esetén azonnali intézkedéseket tesz: értesítik a tulajdonost, ha szükséges, távolról leállítják az autót és további intézkedéseket kezdeményeznek.

A Skyguard nem csupán biztonságot garantál, hanem számos kényelmi funkciót is kínál, mint az automata parkolási díjfizetés, e-matrica kezelés, és a szerviz bejelentkezés lehetőségét.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.