• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Mivel sokat hallani arról, hogy gond van a kulcs nélküli nyitás-indítás biztonságával, ezért egyre több autótulajdonos fémdobozban tartja a slusszkulcsát (így elzárva a rádió jelet az autótól), és egyre több autógyártó is odafigyel ezen kulcsok fokozott biztonságára. Ez jó hír az autótulajdonosoknak, de rossz a tolvajoknak, akik nem akarnak lemondani erről a jól jövedelmező technikáról, ezért egy új módszerre tértek át, amellyel megkerülhető az intelligens kulcsrendszer.

 

Egy brit kiberbiztonsági szakértő, Ian Tabor derített fényt az új technikára – a saját kárán okulva. Az eset úgy kezdődött, hogy három hónap alatt kétszer is leszakították a Toyota RAV4-esének első lökhárítóját és részben a fényszóróját is leszerelték. Ez önmagában is fura volt, de a második eset után pár nappal rá kellett jönnie, hogy ez nem öncélú rongálás volt, ugyanis nyom nélkül eltűnt az autója, sőt a szomszédja Toyota Land Cruiserének is lába kelt.

Tabor az Ars Technica hasábjain közzétett nyilatkozatában elmesélte, hogy a rongálások és az eltűnések hátterében a kulcs nélkül autólopások állnak. Tabor nyomozása arra derített fényt, hogy megszakadt a kapcsolat a RAV4 vezérlőhálózata és a fényszóró elektronikus vezérlőegysége között, ezek pedig olyan alkatrészek, amelyek a legtöbb modern autóban megtalálhatóak. A vezérlők ráadásul nemcsak a fényszórók, hanem az ablaktörlők, a fékek, az egyéb világítóberendezések és a motor működéséért is felelnek. A tolvajnak mindössze két percre van szüksége ahhoz, hogy az egyik fényszórón keresztül csatlakozzon az autó fedélzeti számítógépére, átvegye az irányítást a kocsi felett, kinyissa magának az ajtót és beindítsa a motort.

Ian Tabor egy másik kiberbiztonsági szakértővel együttműködve a dark weben derítette ki, hogy a lopáshoz használt eszköz beszerezhető a feketepiacon és úgy néz ki, mint egy JBL bluetoothos hangszóró.

Újabb-és újabb lopási módszerek látnak napvilágot, épp ezért fontos, hogy valóban biztonságos rendszer óvja autónkat. A Skyguard tökéletes és teljes körű biztonságot nyújt: automata sofőrazonosítást, határátlépés figyelést, GPRS és GPS zavarás elleni védelmet. A nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére állunk és riasztás esetén azonnal a cselekszünk: értesítjük a tulajdonost, ha szükséges, távolról leállítjuk az autót és további intézkedéseket kezdeményezünk.

A Skyguard rendszere a biztonságon kívül számos kényelmi szolgáltatást is nyújt, mint például az automata parkolás, az e-matrica manager és szerviz bejelentkezés.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.