• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Mivel sokat hallani arról, hogy gond van a kulcs nélküli nyitás-indítás biztonságával, ezért egyre több autótulajdonos fémdobozban tartja a slusszkulcsát (így elzárva a rádió jelet az autótól), és egyre több autógyártó is odafigyel ezen kulcsok fokozott biztonságára. Ez jó hír az autótulajdonosoknak, de rossz a tolvajoknak, akik nem akarnak lemondani erről a jól jövedelmező technikáról, ezért egy új módszerre tértek át, amellyel megkerülhető az intelligens kulcsrendszer.

 

Egy brit kiberbiztonsági szakértő, Ian Tabor derített fényt az új technikára – a saját kárán okulva. Az eset úgy kezdődött, hogy három hónap alatt kétszer is leszakították a Toyota RAV4-esének első lökhárítóját és részben a fényszóróját is leszerelték. Ez önmagában is fura volt, de a második eset után pár nappal rá kellett jönnie, hogy ez nem öncélú rongálás volt, ugyanis nyom nélkül eltűnt az autója, sőt a szomszédja Toyota Land Cruiserének is lába kelt.

Tabor az Ars Technica hasábjain közzétett nyilatkozatában elmesélte, hogy a rongálások és az eltűnések hátterében a kulcs nélkül autólopások állnak. Tabor nyomozása arra derített fényt, hogy megszakadt a kapcsolat a RAV4 vezérlőhálózata és a fényszóró elektronikus vezérlőegysége között, ezek pedig olyan alkatrészek, amelyek a legtöbb modern autóban megtalálhatóak. A vezérlők ráadásul nemcsak a fényszórók, hanem az ablaktörlők, a fékek, az egyéb világítóberendezések és a motor működéséért is felelnek. A tolvajnak mindössze két percre van szüksége ahhoz, hogy az egyik fényszórón keresztül csatlakozzon az autó fedélzeti számítógépére, átvegye az irányítást a kocsi felett, kinyissa magának az ajtót és beindítsa a motort.

Ian Tabor egy másik kiberbiztonsági szakértővel együttműködve a dark weben derítette ki, hogy a lopáshoz használt eszköz beszerezhető a feketepiacon és úgy néz ki, mint egy JBL bluetoothos hangszóró.

Újabb-és újabb lopási módszerek látnak napvilágot, épp ezért fontos, hogy valóban biztonságos rendszer óvja autónkat. A Skyguard tökéletes és teljes körű biztonságot nyújt: automata sofőrazonosítást, határátlépés figyelést, GPRS és GPS zavarás elleni védelmet. A nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére állunk és riasztás esetén azonnal a cselekszünk: értesítjük a tulajdonost, ha szükséges, távolról leállítjuk az autót és további intézkedéseket kezdeményezünk.

A Skyguard rendszere a biztonságon kívül számos kényelmi szolgáltatást is nyújt, mint például az automata parkolás, az e-matrica manager és szerviz bejelentkezés.

2023-04-20
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!

  ×

  Ne jelentsen gondot elektromos autói
  otthoni töltésének elszámolása!

  Skyguard E-Car manager

  Rendelje meg a Skyguard E-Car Managert, mellyel leegyszerűsíti
  és megoldja az elektromos autók otthoni töltésének elszámolását!

  ×

  Üzemeltesse egyszerűbben
  és költséghatékonyabban gépjármű flottáját!

  Skyguard Digitális Flotta-menedzsment

  Smart Rent szolgáltatásunkkal kulcsos autói kezelését 100%-ban digitalizálhatja.
  Kollégái okostelefonjuk segítségével foglalhatják, nyithatják/zárhatják a gépjárműveket.