• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Foxconn már nemcsak iPhone-okat fog gyártani, hanem elektromos autókat is. Erős várakozás övezi a terveiket, sokan Tesla riválisként tekintenek a Model B-re.

A Foxconn egy tajvani technológiai és gyártóóriás, a neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen nem csak az Apple készülékeit gyártják, hanem ők látják el a világot a Playstation-nel, sőt náluk készülnek a Microsoft megbízásából az Xboxok is. Tavaly ilyenkor bemutatták első elektromos járművüket, a Foxtron Model C -t, most pedig a Hon Hai Tech Day keretében leleplezték a MODEL B crossovert és a MODEL V elnevezésű elektromos pickupot, valamint bejelentették a tavalyi Model C koncepció 2023-as szériaváltozatát is.

A Model B a Pininfarina által tervezett kompakt crossover, bár inkább egy kompakt ferdehátúnak tűnik. A Tesla Model Y riválisának szánt új elektromos autó vonalait vizsgálva meg kell állapítani, hogy gyanúsan hasonlít a Volkswagen ID.3-ra és testvérére, a Cupra Bornra. A méretei is a VW ID.3 -hoz hasonlóak: 4,3 m hosszú, 1,865 m széles és 1,53 m magas, 2,8 méteres tengelytávval.

A Pininfarina stílusa lényegre törő és praktikus: elmossa a határokat crossover és ferdehátú kompakt között, megtartva a két hagyományos karosszériatípus előnyeit. Tartogat újdonságokat is, ide tartozik a teljes szélességű első lámpasáv és a szokatlan megjelenésű fényszórók, vagy a csúcstechnológiás hátsó lámpák, amelyek olyan grafikákat is kivetíthetnek, mint az akkumulátor töltöttségi állapota, illetve kommunikálhatnak a többi közlekedővel.

Belül a hatalmas, 15,6 hüvelykes, szabadon álló kijelző uralja a teret, két további képernyővel és egy kisebb, digitális műszercsoporttal kiegészülve. A koncepció a Foxconn frissíthető infotainment szoftverével érkezik. A kormányon egy sor integrált gomb található, ami megmagyarázza a középkonzolon található fizikai kezelőszervek hiányát. Az üléseket, a kartámaszt és az ajtókat fehér perforált bőrrel borították, ami erőteljes kontrasztban áll a fekete műanyaggal.

A Model B a Modell C alapjaira épült, bár rövidebb, és egyetlen villanymotorja van, amely 230 LE (169 kW / 233 LE) teljesít. A Foxconn azt állítja, hogy hatótávolsága 450 km, de az akkumulátor kapacitásáról említés sem történt.

A  Foxtron Model B sorozatgyártása a tervek szerint 2023-ban kezdődik meg Kínában, egy évvel később pedig várhatóan az Egyesült Államokban is elindul majd a gyártás.

 Foxtron Model V: Kompakt pickup elektromos hajtáslánccal

A Model V-t házon belül tervezték, duplakabinos karosszériával, L-alakú LED grafikával, süllyesztett ajtókilincsekkel, több, a karosszériába integrált vezetéstámogató érzékelővel és megfelelő hasmagassággal. A pontos méreteit még nem árulták el, de nagyjából akkora lehet, mint a Ford Ranger. Bolondság is lenne kisebbet gyártani amerikai piacra…

Az ötüléses utastér fehér kárpitozást kapott és fejlett vezetéstámogató rendszert, digitális műszerfalat négy képernyővel, melyek közül kettő a visszapillantótükröket leváltó kamerák képét mutatja.

A Foxconn elektromos pickupjának teherbírása 1 tonna és akár 3 tonnát is vontathat. A cég nem nyilatkozott az elektromos motorok teljesítményéről, sőt az akkumulátorról sincs pontos infónk. A hatótávot 420 km-re ígérik, és állítólag az akkumulátor 30 perc alatt 20-80 százalékra tölthető.

 

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.