• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A csalások mindenhol felütik a fejüket, nincs ez másképp az autók parkolási díjfizetésnél sem.

Nagyon sok helyen találkozhatunk a QR-kódokkal. Praktikus dolog, hiszen minden okostelefon beépített kameraalkalmazása képes azokat olvasni, így a QR- kódokkal pillanatok alatt elérhetünk webhelyeket, használhatunk szolgáltatásokat. Logikus módon a parkoló automatákon is találhatók a QR-kódok, melyek a mobilparkolás-applikációhoz vezetnek minket.

Sajnos a parkolási QR- kódokban rejlő lehetőségekre a csalók is felfigyeltek. Texasban már több száz parkoló automatán történtek ennek kapcsán visszaélések, a csalók egyszerűen átragasztották a QR- kódot, mely így egy másik, gyorsabb parkolási fizetést ígérő weboldalra vitt. Ezen az oldalon regisztrálni kellett, a fizetési adatokat is megadva – vagyis a támadók nem a parkolási díjra utaztak, hanem fizetési adatokra. A helyi rendőrség azt javasolta a QR-kódos csapdába besétálóknak, hogy azonnal értesítsék a kártyájukat kibocsátó bankot az incidensről.

Tudjuk jól, hogy Amerika messze van és ez esetben nem kell tartani az ottani csalóktól, ugyanakkor ez a csalás arra remek figyelmeztetés arra, hogy jobban oda kell figyelnünk a mobilos tranzakciók során. Minden esetben érdemes ellenőrizni azt, hogy a megfelelő oldalon fizetünk-e, hiszen a QR-kód esetében –bár használata valóban kényelmes- nagyon nehéz megkülönböztetni az igazit a hamistól, ezért könnyen lehet csalásra használni.

Ha kényelmes, időtakarékos, de 100%-ban biztonságos megoldást keresel, akkor –amennyiben ügyfelünk vagy – nincs más dolgod, mint a telefonod Skyguard applikációjában aktiválni az automata parkolás szolgáltatást. Az automata parkolás aktiválása után rendszerünk teljes egészében leveszi válladról a díjfizetés gondját: elindítja, ha kell, meghosszabbítja, és az autóval a parkolóhelyet elhagyva leállítja a díjfizetést. Mindezt bírsággaranciával!

 

2022-01-21
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Skyguard bérautó szolgáltatás