• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Képzeld el, hogy évekig spórolsz egy kocsira, majd mikor végre megveszed, elviszed szervizbe és 200 km/h-val száguldoznak vele a szerviz dolgozói. Rémálom, ugye? Sajnos van, aki átélte ezt…

Az angliai Kearsleyben élő Imran Aslam régi vágya vált valóra március 13-án, amikor is megvásárolta álmai autóját, egy Audi RS7 –et, 19 millió forintnak megfelelő összegért. Aslam korántsem milliomos, irodai beosztásban dolgozik a hét minden napján, két évig gyűjtött erre az Audira.

Audi RS7, (A kép csak illusztráció)

Épp ezért ügyelt a gépjármű biztonságára is, beszereltetett egy sebességet is mérő nyomkövetőt a frissen vásárolt kocsiba. Ha ezt nem teszi, talán sosem jön rá, mi történt az autójával…

Pár nappal az autóvásárlás után elvitte autót egy rutinellenőrzésre a Bolton Audi kereskedésbe, majd nyugodt szívvel távozott. Azonban az autóban elhelyezett nyomkövető délután 6 körül furcsa jeleket adott le: azt látta, hogy féltve óvott járgányával 196 km/h-s sebességgel száguldoznak.

„Pánikba estem, azonnal felálltam az íróasztalomtól és a kereskedésbe rohantam, közben hívtam a rendőrséget is. Azt hittem, valaki ellopta az autómat. Nem hittem el, hogy ennyire peches vagyok! Annyit küzdöttem ezért a kocsiért, erre elviszik és száguldoznak vele? Mi van, ha elütnek vele valakit? Vagy összetörik a kocsit?”- mondta Imran Aslam a The Bolton News riporterének.

Aslam lóhalálában vágtatott a kereskedésbe, de ott dolgozók semmit nem tudtak az esetről, még nem kezdtek hozzá az autó ellenőrzéséhez. Vélhetően a szerviz egyik munkatársa vihette el az Audit egy körre, de a kereskedés egyelőre nem kommentálta az esetet.

Elég durva szituáció, igaz? Hosszas spórolás után veszel egy csodás autót, olyat, amire mindig is vágytál, beviszed a szervizbe átvizsgálására, onnan az egyik szaki engedély nélkül lenyúlja és kihajtja belőle a szuszt is?!

Elkerülheted az ilyen szitukat, ha autódat a Skyguard védi! Amikor begurulsz a szervizbe, a Skyguard applikációt állítsd át szerviz módba és automatikus riasztást kapsz, ha az autóddal több, mint 36 km-t mennek. Ráadásul az applikációban bármikor ellenőrizheted autód helyzetét, így garantáltam nem leszel főhőse egy ilyen sztorinak.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.