• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. útdíjfizetéssel kapcsolatos, információs „kisokosa”, hogy ne csak a fertőzést, de a tévhíreket is el tudjuk kerülni:

Forgalomkorlátozások
A koronavírus-járvány elleni védekezés keretében a külföldi személyforgalom előtt 2020. március 17-én lezárták Magyarország határait, a tehergépjárművek viszont egyelőre változatlanul beléphetnek hazánkba. Egyes híresztelésekkel szemben az úthasználati jogosultságot – mind a tehergépjárművek, mind a személygépjárművek esetében – továbbra is meg kell váltani, a hatóságok által kapott „Tranzit” matrica nem mentesíti az adott tehergépjárművet az útdíjfizetés kötelezettsége alól. Alkalmi viszonylati jegy megváltására a hu-go.hu oldalon is lehetőség van (11 nyelven), akár okostelefonról is, bankkártyás fizetéssel. A teherforgalom csak a hatóság által kijelölt tranzit útvonalat és pihenőket használhatja. Forgalomkorlátozások, lezárások és terelések léptek életbe, amelyekkel kapcsolatban a Magyar Közút, a határrendészeti információkról pedig a Rendőrség oldalán lehet tájékozódni. A viszonylati jeggyel közlekedők figyeljenek a viszonylati jegy érvényességére (a kifizetéstől a következő naptári nap éjfélig érvényes). Érdemes ezért a viszonylati jegyet közvetlenül a határon való átlépés előtt megváltani.

Viszonteladók nyitva tartása

A 2020. március 16-án megjelent kormányrendelet szerint 15.00 óra után egyes üzleteknek be kell zárniuk Magyarországon. A szabályozás az útdíj megváltására lehetőséget biztosító viszonteladóink egy részét is érinti. Az e-matrica és az e-útdíj azonban 15.00 óra után is megváltható a 0-24 órában működő üzemanyagtöltő állomásokon, illetve az elektronikus fizetési csatornák bármelyikén. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy a tranzitforgalom számára hivatalosan kijelölt megállóhelyeken korlátozottak a különféle üzemanyagkártyás fizetési lehetőségek, ezért érdemes megfelelő készpénz mennyiségről, illetve feltöltött hitelkártyáról gondoskodni. Az e-matrica megvásárlásához a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az ematrica.nemzetiutdij.hu, a viszonylati jegyek megvásárlásához, valamint a HU-GO egyenlegek feltöltéséhez elsősorban a hu-go.hu oldalakat ajánlja.

NÚSZ ügyfélszolgálat

Az ügyfelek és munkatársaik egészségének védelme érdekében 2020. március 15-től a NÚSZ személyes ügyfélszolgálati irodái nem nyitnak ki, ez elektronikus úton történő ügyfélkiszolgálás azonban megsokszorozott erővel, zavartalanul folyik. Ennek részleteiről itt olvashat további információkat.

Fuvarozó ügyfeleinknek az úthasználattal kapcsolatos további, friss információkért a szakmai érdekképviseletek honlapjait (mkfe.hunit.hufuvosz.hu) is érdemes felkeresniük.

Forrás: NÚSZ Zrt.
Obu Easy
Az Auto Securit Zrt.továbbra is zavartalanul üzemel, minden egyes szolgáltatásunk- így az E-útdíj fizetés is –  igénybe vehető. Kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy ezen egészségügyi helyzet elhúzódása esetén se tapasztalhasson fennakadásokat.

 

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.