• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A brit luxusautó-gyártó bejelentette, hogy érkezik az új Rolls-Royce a Ghost.

Rolls-Royce a Ghost-tal zsebelte be azt a sikert, amit a Phantom első generációjától hiába várt. A luxusmárka bestsellere több mint tíz év után újult meg. Lássuk mi változott!

© Rolls-Royce

Sikermodellről van szó, így nem csoda, hogy a koncepciót nem dobták el, inkább csak továbbgondolták. A méretei nőttek, 89 mm-rel hosszabb és 30 mm-rel szélesebb az elődjéhez képest. A hűtőrács (ami egyébként LED-világítással díszeleg) szélesebb és magasabb lett, valamint elbúcsúztak a korábbi vastag, íves szegélytől.

© Rolls-Royce

 

© Rolls-Royce

 

© Rolls-Royce

 

© Rolls-Royce

A beltér rendkívül letisztult, abszolút XXI. századi, apró finomságokkal, mint például a megvilágított utasoldali panel, amelynél 152 apró LED világítja körbe a Ghost logót. Csúcstechnológiát, no meg tökéletes csendet kínáló, szépséges utasteret kapott – a Rolls-Royce legmodernebb modelljét tisztelhetjük benne. Az ajtók gombnyomásra nyílnak és csukódnak.

© Rolls-Royce

 

© Rolls-Royce

 

© Rolls-Royce

 

© Rolls-Royce

 

© Rolls-Royce

Az új Ghost egyedi felfüggesztési rendszerrel bír, amely kamerák segítségével olvassa le az előtte lévő útfelületet, majd előkészíti a futóműkaraktert az útburkolat jellege szerint. A futóművet irányító Planar szoftver felel többek között az összkerék-meghajtás beállításaiért, az összkerék-kormányzásért és a járműstabilitás szabályozásáért is. A tervezők kivételes gondot fordítottak a kényelemre, az autó minden alkatrészét optimalizálták zajkeltés szempontjából, és ezzel az új típusú, minden jelenleg létező műszaki újítást tartalmazó légrugós futóművel állítólag egy új kényelmi szint válik elérhetővé.

A modelltől elvárt vezetési élmény érdekében a 6,75 literes V12-es motort (571 lóerő, 850 Nm csúcsnyomaték) az előre tolt első tengely mögé építették be, így a két tengelyt azonos tömeg terheli.

A 2,5 tonnás szépséges szellem 4,6 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 250 km/óra.

Lévén a luxuskategóriában szerepel a modell, az ára is ehhez igazodik, egy brit lakás átlagárán (250 ezer font, vagyis kb. 100 millió forint) körül lesz megvásárolható Nagy-Britanniában, az  Egyesült Államokban pedig 310 ezer dollárért (kb. 94 millió forint) lesz elvihető.

2020-09-05
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!