• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Opel, Suzuki, Ford és Volkswagen ez a négy márka vezeti az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) legfrissebb hivatalos listáját a 2022-ben ellopott személyautókról. Az összes lopás száma 4,9 százalékkal emelkedett 2022-ben az egy évvel korábbihoz képest.

Még mindig sokan gondolják, hogy főleg a nagyértékű autók vannak veszélyben – erre alaposan rácáfol a statisztika, hiszen az Opel, Suzuki, Ford és Volkswagen márkájú autókból tűnt el a legtöbb tavaly. Azt is érdemes tudni, hogy nem csak a fővárosban lopják az autókat, sőt! Hosszú évtizedekig valóban Budapesten történt az ilyen jellegű bűncselekmények több mint a kétharmada, de napjainkban már vidéken tulajdonítanak el több autót és motort. Az országban 2022-ben ellopott személyautók 29,7 százaléka tűnt el Budapestről, a gépjárműveknek pedig összességében a 28,4 százaléka.

A gépkocsifeltöréseknél sem a főváros vezeti a 100 ezer főre számított rangsort: Budapesten 27 ilyen bűncselekmény jutott 100 ezer emberre, Vas megyében viszont 31 a mutató. A harmadik helyen Heves megye áll 19 esettel.

A motorok sincsenek biztonságban

A motorok lopási statisztikája magasabbra emelkedett, mint az autóké, tavaly 7%-kal többet vittek el belőlük illegálisan, mint 2021-ben. A legtöbb eltulajdonított kismotor továbbra is a Simson, amelyeket többnyire külföldre szállítanak, ahol aranyárban lehet eladni őket. A Simsont az Opel és a Suzuki követi az autótolvajok listáján, sőt még az ősrégi Csepelekből is elvittek több mint egytucatnyit a bűnözők tavaly.

Új autólopási módszerek

Népszerű az autószállító trélerrel való autólopás, és sokszor a slusszkulcsot viszik el és azzal lopják el a járműveket. Sőt, mint arról Vezda László az Autóvadász egyesület alapítója beszámolt, vidéken könnyűszerrel lopják el családi házak udvaráról az autókat, mert a tulajdonosok bennük hagyják a kulcsot. A pofátlan tolvaj egyszerűen besurran és már viszi is az udvaron lezáratlanul hagyott autót, amelyben gyakran a kulcsot is benne hagyják.

A megoldás
Ha biztosabb autóvédelmet szeretnél, mint egy hagyományos riasztó, váltózár vagy kormányzár, akkor óvd autódat prémium minőségű műholdas gépjárművédelemmel! A Skyguard rendszere fokozott biztonságot nyújt a gépjármű ellen irányuló különféle rablási módok ellen. A riasztást követően azonnali jelzést küld a távfelügyeleti rendszer operátor központjába, mely az év minden napján, a nap 24 órájában fogadja és feldolgozza az érkező riasztásokat. Riasztás esetén először értesítik a tulajdonost, majd, ha szükséges, távolról leállítják az autót és további intézkedéseket kezdeményeznek. A professzionális gépjárművédelem mellé a Skyguard rendszer a mobil alkalmazásán keresztül komplex kényelmi szolgáltatáscsomagot nyújt: automata sofőrazonosítás, határátlépés figyelés, GPRS és GPS zavarás elleni védelem, automata parkolási díjfizetés, e-matrica manager és őr, szerviz bejelentkezés menedzsert és kedvezményes üzemanyagkártya.

2023-03-31
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Skyguard bérautó szolgáltatás