• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Egyszerűen a levegőbe emelték a kocsit, a tolvajjal együtt.

Kép forrása:Queenslandi Rendőrszolgálat

Nagyon furcsa eset történ Ausztráliában: egy Brendan Mills nevű autótulajdonos úgy állította meg az autóját épp elkötni készülő tolvajt, hogy targoncával felemelte a kocsit. Ahogy a BBC beszámolójából kiderül, a tulaj szerint ez volt az egyetlen módja annak, hogy megakadályozza a lopást.

A nőnemű tolvaj nem az autóval kezdte gaztettei sorát, hanem előbb betört Brendan Mills otthonába, ott lezuhanyozott és átöltözött, majd megtisztulva igyekezett távozni Mills autójával. Épp indult volna, amikor Brendan Mills és családja hazaérkezett.

„Annyira gyorsan történt minden” – nyiltakozta Mills, a Sunrise című reggeli műsornak. Látta, ahogy a nő magára csukja az autó ajtaját, majd indít és a jármű gurulni kezd. Ekkor lépett akcióba Mills: “Többször is kértem, hogy szálljon ki az autóból. Hazaértünk, lebuktál, szállj ki, tudod, hogy vége.” – mondta. De a nő rá sem hederített. „Oké, mondtam erre, ha te így akarsz játszani, akkor bevetem az alternatív lehetőségemet.”- mondta Mills.

Mivel Mills úr autókkal dolgozik, így történetesen kéznél volt egy targonca, és úgy látta, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy biztonságosan megállítsa a nőt. „Nem akartam semmi kockázatosat, vagy agresszívat csinálni, hiszen ott állt a családom és nézték a jelenetet. Óriási mennyiségű adrenalin járta át a szervezetemet, sok gondolat kavargott a fejemben. És akkor megláttam a targoncát. Arra gondoltam miért ne?”- mesélte Mills.

Amikor a rendőrök nem sokkal később kiérkeztek, az autó még a levegőben volt, benne pedig a kudarcot vallott autó tolvaj.  Leeresztették az autót, a nőt pedig letartóztatták. Vádat emeltek ellene betörés és gépjármű jogosulatlan használata miatt, a jövő hónapban áll bíróság elé.

Bár ez esetben jól végződött a történet, de lássuk be, egy ilyen szituáció meglehetősen ijesztő. Óriási kérdés a tulajdonos számára, hogy mit tegyen egy ilyen helyzetben, hiszen könnyen lehet, hogy nem ússza meg ép bőrrel.

Ne kockáztass, bízd inkább autód védelmét profikra! A garantált biztonságért válaszd a Skyguard gépjárművédelmet, amely a nap 24 órájában vigyáz autódra, és ha illetéktelen személy próbálja elvinni, nemcsak téged értesítenek, hanem intézkednek is és biztonságban visszajuttatják hozzád járművedet. Elektromos autókba is szerelhető!

2022-06-17
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!

  ×

  Ne jelentsen gondot elektromos autói
  otthoni töltésének elszámolása!

  Skyguard E-Car manager

  Rendelje meg a Skyguard E-Car Managert, mellyel leegyszerűsíti
  és megoldja az elektromos autók otthoni töltésének elszámolását!

  ×

  Üzemeltesse egyszerűbben
  és költséghatékonyabban gépjármű flottáját!

  Skyguard Digitális Flotta-menedzsment

  Smart Rent szolgáltatásunkkal kulcsos autói kezelését 100%-ban digitalizálhatja.
  Kollégái okostelefonjuk segítségével foglalhatják, nyithatják/zárhatják a gépjárműveket.