• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A luxus felsőfoka a lengyel Carlex Design tuningcég által kezelésbe vett Rolls-Royce Cullinan.

© Carlex Design

A Carlex Design leginkább arról ismert, hogy a különböző márkák luxusjárműveit nem hagyományos megközelítéssel tervezi újra. A Rolls-Royce Cullinan Yachting Edition-t – ahogy a neve is elárulja – a felsőkategóriás jachtok ihlették. Íme, a talán a legpazarabb SUV, amit valaha láttunk.

A jármű karosszériájának egyes részei, többek között a sárvédők, az ajtók és a lökhárítók ezüst, szálcsiszolt fényezést kaptak. A motorháztető, a hűtőrács, a tető, az oszlopok és más kisebb részletek viszont fekete színben pompáznak.  A külső dizájnváltozásokat a masszív, 22 colos, ötküllős, egyedi kialakítású könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé.

© Carlex Design

© Carlex Design

Ha a külső megjelenés alapján nem jönne át a jachtos hangulat, akkor vedd szemügyre a belső teret. A Cullinan utasterét szinte teljesen áttervezték, a fényezéssel megegyező ezüstszínű üléseket kapott. Az ezüsttel kontrasztos barna bőr borítja a többek között a műszerfalat, az oszlopokat, a kartámaszt, a kormánykereket. A jármű belteréhez a„Yachting Edition” névhez illő módon fapadló tartozik.

© Carlex Design

© Carlex Design

© Carlex Design

A Carlex Design – ahogy a neve is mutatja – leginkább a vizuális módosításokra koncentrál, ezért nem meglepő módon a motor nem változott. Az alapmodellből ismert 6,75 literes duplaturbós V12-es motor hajtja, amely 563 lóerő és 850 newtonméter nyomaték leadására képes.

A lengyel tuning cég nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyibe kerül Rolls-Royce Cullinan Yachting Edition, így csak saccolni tudunk: a Cullinan ára 335 000 dollárról indul, így a fejlesztési költségekkel együtt vélhetően alaphangon 400 000 dollárért lehet hozzájutni a Yachting Edition-höz.

2022-08-15
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Skyguard bérautó szolgáltatás