• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Lássuk be, hogy a Morgan-re gondolva nem egy terepkaland jut az eszünkbe, végül is a Morgan-ok klasszikus stílusú brit sportautókként élnek a fejünkben.

A terepjárásra alkalmas Morgan Plus Four CX-T ötlete a cég egyik új tulajdonosától származik. Bár a Morgan korábban nem épített szabadidőjárművet, mégsem áll messze a márkától a túraversenyzés, hiszen autóik 1911-ben sikeresen vettek részt különböző futamokon.

A tervezési  és kivitelezési feladatokba bevonták a Rally Raid UK szakértőit, akik elég jó referenciákkal rendelkeznek, hiszen eddig 14 Dakar-győztes autót építettek. Az új generációs országútra tervezett Morgan Plus Four korszerű, CX önhordó vázszerkezetén nem sokat kellett változtatni, lényegében a rugóstagokat, a kerekeket és néhány futóműelemet kellett cserélni, így 12 cm-ről 23-ra növelték a hasmagasságot. Alulról az autó érzékeny részeit egy ötrészes pajzs is védi. Az utasteret nem vászontető, hanem műanyagból készített keménytető borítja ami  teljes, kívül futó bukócső-rendszert is kapott.

A karosszériát alaposan átalakították, a hátsó részét kivágták, azért hogy a két pótkerék mellett elférjen a két vízálló bőrönd is. A gyártó ajánlására – ha a helyzet úgy kívánja – pótkerék helyén könnyedén vihetünk magunkkal szörfdeszkát vagy akár kerékpárt is. Személyes kedvencünk a CX-T oldalára szíjazott szerszámtáska.

A műszerfalra egy kiemelhető tartó került, amin térképet, navit lehet rögzíteni. Tartozék az állítható térképolvasó lámpa, a hőszigetelt hűtőtáska és a kibővített elsősegélykészlet is.

A Plus Four CX-T a Morgan szoftverét használó elektronikus vezérlésű önzáró differenciálművet kapott háromféle állítható üzemmóddal. Közúti módban alapértelmezésben működik a hátsó differenciálmű, terepfokozatban 45 százalékos zárásra van lehetőség, és extrémterep üzemmódban 100%-os állandó zárással bír.

Az 1,3 tonnás Plus Four, vagyis az országúti változat elég gyors, öt másodpercen belül gyorsul százra és 240 km/óra a végsebessége, ennél a terepre tervezett Plus Four CX-T sem lesz sokkal lassabb.

A különleges off-road sportkocsiból összesen nyolc példányt készítenek, melyek ára 200 000 font (nagyjából 90 millió forint).

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.