• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Nissan Nismo sportrészlege ismét bizonyította, hogy nem fél kihívásoktól. A legújabb fejlesztésük egy elektromos crossover, az Ariya Nismo változata.

A Nismo embléma egy Nissanon izgalmas megoldásokat sugall, láttunk már a Nissan sportrészlegétől felturbózott változatot a 370Z-ből és a GT-R-ből is, de a kategóriájában még a Juke Nismo is izgalmas lett a 200 LE körüli turbómotorjával és összkerékmeghajtásával.

Most azonban a Nismo egy elektromos crossoverrel állt elő, ami új kihívást jelentett a csapat számára. Az elektromos motorok teljesítményének növelése nem jelent akkora problémát, mint egy hagyományos belsőégésű motoré, de a hatótáv és a súly szempontjából kompromisszumot kell kötni.

Az Ariya Nismo kétféle teljesítménnyel lesz kapható. Az alapmodell 306 lóerős elektromotorja 367 lóerőre erősödött, míg a csúcsmodell 396 lóerős motorja 435 lóerőre. Az utóbbi 600 Nm nyomatéka pedig elég jól hangzik.

A nagyobb teljesítményhez természetesen nagyobb akkumulátor is jár. A kisebb teljesítményű modell 63 kilowattórás akkumulátorral rendelkezik, míg a csúcsmodell 87 kilowattórással. Ez utóbbi jobb hatótávot jelent, de egyúttal nagyobb tömeget is, 2080 helyett 2220 kilogrammot.

A Nismo a külsejét is feltűnőbbre szabta az Ariya Nismonak. Nem maradhatnak el a piros betétek, az extra küszöbök és légterelők, amitől első ránézésre látszik, hogy ez nem az alapmodell. De vajon elég ez ahhoz, hogy a Nissan Ariya Nismo egy igazán sportos SUV legyen? Összességében úgy tűnik, hogy a Nissan Ariya Nismo egy kompromisszumokkal teli autó. A teljesítmény és a külső megjelenés határozottan pozitívum, de a hatótáv és az ár kérdéses.

A Nissan még nem árulta el, hogy Japánon kívül máshol is tervezi-e forgalmazni az autót. Ha így lesz, akkor az Ariya Nismo egy érdekes alternatívát kínálhat azoknak, akik egy sportos elektromos SUV-t keresnek.

 

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.