Mit árul el az autód rólad?

Többet, mind gondolnád! Az autód sok dolgot elmond rólad. Rengeteg olyan paramétere van a kocsidnak, amelyek árulkodnak szokásaidról, személyiségedről. Nem csak az autó márkája, kategóriája, stílusa bír üzenettel, de az autód színe, tisztasága és számtalan egyéb tényező is – és ha ezeket az apró jeleket összeadjuk, akkor viszonylag precíz személyiségképet kapunk…

Összeszedtük a legfontosabbakat:

1. Hogy vezetsz?

Horpadások, karcolások, kisebb-nagyobb törések? Mindez arról árulkodik, hogy mennyire vagy elővigyázatos az utakon. Van persze olyan, hogy nem te vagy a hibás, de ha sok kisebb sérülés akkor bizony gyanús, hogy láttak már nálad óvatosabb sofőrt…

horpadt

2. Dohányzol?

Nemcsak az egészséged miatt kell kerülnöd a cigarettázást az autóban! Az autóból sosem tudod kitisztítani füstszagot, hiszen magába szívja a kárpit, a napellenző, a tetőkárpit, sőt ezek be is barnulhatnak.

3. Mennyire tiszta?

Evidens az összefüggés: egy ragyogó, tiszta autó rendszerető, igényes tulajdonosról árulkodik.

koszos

4. Precizitás

Jó mutató erre a szervízkönyv. Ha megvan, rendszeresen vezetik és időben történtek a szervízmunkák, olajcserék, akkor alighanem pontos, precíz ember a tulajdonos.

5. A családi állapot

Az könnyen kiderül, ha van gyerek a családban. Nemcsak a gyerekülés, de a matricák, morzsák is határozottan gyerekekre utalnak, de a hétszemélyes családi egyterű is egyértelmű jel.

családi2

6. A tárgyak

Sokféle dologgal pakoljuk tele a kocsit, vagy épp a rohanások között bent maradt néhány tárgy… Edzőcipő, jógamatrac, szalmakalap, szerszámkészlet, noteszek, tollak – sokaknál csak gyűlik a sok, egyébként a szokásainkról uralkodó tárgy az autóban. Mind a felhalmozott tárgyak mennyisége, mind a milyensége egyaránt árulkodó.

7. Mi lóg itt?

Vannak, akiknek a visszapillantóján lóg valami: rózsafüzér kereszttel, CD (sokáig volt menő az a tézis, hogy hatásos trafipax ellen), plüss dobókocka, vagy épp fenyőillatú illatosító. Gondolom, ezek jelentését felesleges lenne tovább magyarázni… Nemcsak számodra bír jelentőséggel, hanem mások is sejtik, mit jelképez a fellógatott tárgy.
visszapillantó

8. A színek

Ha hiszed, ha nem arra irányulóan is végeztek vizsgálatokat, hogy az autód színe milyen személyiségre utal. Kíváncsi vagy? Figyelj!

  • Ezüst: Elegáns és modern vagy, a jövő nézel
  • Fehér: Igényes, önállóságra törekvő ember vagy, aki odafigyel a részletekre
  • Élénk piros: Szexi, dinamikus és bevállalós vagy
  • Kék: Nyugodt és megbízható, magabiztos ember vagy
  • Barna: A praktikus, egyszerű dolgokat kedveled
  • Fekete: Önálló, magabiztos ember vagy, aki értékeli a klasszikusokat és az eleganciát
  • Élénkzöld: Trendkövető, élénk és dinamikus személyiséged van
  • Napsárga: lélekben fiatal vagy, lendületesen éled az életet, fontos neked a divat
  • Padlizsánlila: Kreatív, individualista, eredeti személyiség vagy.

fehér