• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Maybach sem akar lemaradni az elektromos autók luxusversenyében: itt az első konnektorról tölthető modelljük.

© Mercedes

Miközben a sportautó-gyártók nagyon törik a fejüket, hogyan tudják úgy villamosítani jövőbeli autóikat, hogy ne csak a teljesítmény legyen lenyűgöző, hanem a hangélmény is (vannak, akik zeneszerzőt fogadtak ennek megalkotására), addig a luxusautó-gyártók ujjongva dörzsölik a markukat: most végre megtérül a hosszú évek befektetése, amit a belső égésű motorok elnémítására fordítottak. A Rolls-Royce tavaly ősszel már elő is állt első villamosított járművével, a Spectre-vel, a Bentley ígérete szerint öt év alatt öt elektromos modellel jelentkezik majd, most pedig itt a Maybach első konnektorról tölthető hibrid modellje.

A luxuskategóriás újdonság Mercedes-Maybach S580 e 4Matic plug-in hibrid néven mutatkozott be.

A Maybach PHEV a S580e S-osztályra épül, változatlanul veszi át annak hajtásláncát, amely a 3.0 literes soros hathengeres turbómotorból áll, 367 lóerővel, emellé társul egy 150 lóerős villanymotor. Így a hibridrendszer összteljesítménye 510 LE, amely 750 Nm maximális forgatónyomatékot ad le. A kocsi 5,1 másodperc éri el a 100-as tempót, a végsebessége 250 km/óra. E-üzemmódban a végsebessége 140 km/h-ra van korlátozva, és a tisztán elektromos hatótáv a gyártó szerint 100 kilométer.

Alapfelszereltségként egy 11 kW-os fedélzeti töltő jár az autóhoz, de a plug-ineknél nem jellemző módon, egyenáramú gyorstöltővel is lehet tölteni a kocsit, akár 60 kW-os teljesítménnyel.

© Mercedes

Nyilvánvaló módon a Maybach konnektorról tölthető hibridjéről sem hiányozhatnak a jól ismert márkajelzések – jelvények, dísztárcsák, hűtőrács, amelyek az S-osztály többi terméke fölé emelik. Emellé járnak még a „tipikus Maybach-szakértelemmel diszkréten integrált” elektromos specifikumok: a bal oldali rejtett töltőaljzat vagy a fényszórókban a kék szegélyek, amelyek az autó villamosított voltára utalnak. És az sem kérdés, hogy ugyanúgy tele lesz komforttal, luxussal és technológiával, akárcsak a Maybach többi modellje.

Daniel Lescow, a Mercedes-Maybach vezetője elmondta, hogy a Mercedes-Maybach S 580 e a márka első lépése a márka elektromos jövője felé, és idén év végéig a Maybach bemutatja első teljesen elektromos modelljét is.

A Mercedes-Maybach S 580 e először Kínában, majd Thaiföldön és Európában lesz elérhető.

2023-02-13
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Skyguard bérautó szolgáltatás