• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az önvezető járművek mellett vélhetően a repülő autók is szerepet kapnak majd a jövő városi közlekedésében.

© NFT

Egy amerikai-izraeli cég, az NFT már elkezdte árulni repülő autóját. A bemutatkozó repülést jövőre tervezi a cég, a tervek szerint ezt követően elkezdik tömeggyártást és az első példányokat 2026-ban vehetik át tulajdonosaik.

© NFT

© NFT

Az Aska (vagyis repülő madár) egy elektromos, függőleges fel- és leszállásra képes (eVTOL) jármű. Méretében körülbelül akkora, mint egy városi terepjáró, négy személy szállítására alkalmas. Becsukott szárnyakkal közlekedik az utakon, ha pedig a levegőben folytatná útját a sofőr, akkor csak ki kell nyitnia szárnyakat. A repülést és a fel- és leszállást négy rotor valamint egy méretes szárny segíti.

Az NFT azt ígéri, hogy az Aska repülési végsebessége 241 km/h lesz, az utakon pedig 112- km/h lesz a maximum tempója. Egy feltöltéssel legfeljebb 405 kilométert tud megtenni.

© NFT

© NFT

Biztosan senki számára sem megdöbbentő az infó, hogy nem lesz olcsó móka az NFT repülő autójának a beszerzése. Az ára 789 ezer dollár, vagyis kb. 240 millió forintnak megfelelő összeg.

Azt pedig, hogy hazánkban mikor és milyen jogosítvánnyal lehet majd használni is ilyen vagy hasonló járművet, egyelőre homály fedi.

https://www.askafly.com/

 

2021-04-30
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok