• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Toyota Land Cruiser méltán népszerű, hiszen a megbízhatóság és a tartósság egyaránt jellemzi.  Az 1984-ben bemutatott legendás J70-es változat a mai napig gyártják.

A Land Cruiser története 72 éve kezdődött, 1951. augusztus 1-jén, „Toyota BJ” néven. Hamarosan tanúbizonyságot is tett az erejéről és képességeiről: ez volt az első jármű, amely feljutott a Fuji-hegy lejtőin lévő hatodik állomásig. A Land Cruiser alapvető erőssége azóta is a megbízhatóság, a tartósság és a kiváló terepképességek. Ezek alapján nem meglepő, hogy ez a Toyota egyik legkelendőbb modellje, több mint 170 országban és régióban összesen 11,3 millió darabot adtak el belőle.

Az új modell a Land Cruiser legendás hagyományait viszi tovább, persze új technológiákkal ötvözve.

A Land Cruiser külső designját is újratervezték, erősen az elődök formavilágára építve. A karosszéria alakja a kilencvenes évekbeli J80-as szériát idézi, a First Edition változat kerek fényszórói a nyolcvanas évek J60-as szériájára hajaznak. A többi változat keskeny, szögleges fényszórókat kapott. A praktikumra itt is gondoltak, a karosszériaelemeket úgy tervezték, hogy sérülés esetén könnyen cserélhetők legyenek.

A belső tér öt- és hétüléses verzióban érhető el, a kialakítása pedig a terepjárókra jellemzően funkcionális, de nem nélkülözi a modern elemeket. A középkonzolra méretes érintőképernyő került, ugyanakkor megmaradt minden funkció hagyományos, fizikai kapcsolója is. A különféle üzemmódok közötti váltást szolgáló gombok a váltókar mellé kerültek.

A karosszéria alapját az új alvázas GA-F platform adja. A modell történetében először került a Land Cruiser-be elektromos szervokormány és új, szétkapcsolható stabilizátor rudak. A 2,8 literes dízelmotor biztosítja az üzemanyag-hatékonyság és a teljesítmény optimális egyensúlyát és 2025-től – szintén a modell történetében először – elérhető lesz az elektrifikált, 48 voltos lágy hibrid technológiával ellátott változat is.

Kétféle változat készül belőle, Japánban az ötajtós verziót fogják forgalmazni, míg Ausztráliában a négyajtós pickup kerül majd forgalomba.

2023-08-04
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Skyguard bérautó szolgáltatás