• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Porsche után nem volt kérdés, hogy a Lamborghini-nek is ki kell hoznia egy terepre szánt modellt – így született a Huracán Sterrato, amely egyben a márka utolsó tisztán benzinmotoros modellje is. Annyiszor harangozták be információkat csöpögtetve róla, hogy igazából már nem rejtett sok titkot, de azért érdemes közelebbről is szemügyre venni…

A Lamborghini életében teljesen új fejezetet nyit a Huracán Sterrato. Van ugyan terepre tervezett autójuk, az Urusból már több, mint 20 000 darab talált gazdára. Off-road sportautót viszont most először építettek, a Huracán Evo-t tették kiegészítővel tettek terep kompatibilissé.

A sportautó alapforma megmaradt, de a hasmagassága 44 mm-rel nőtt az Evóhoz képest, a nyomtáv elöl 30 mm-rel, hátul 34 mm-rel nőtt. A karosszériát alumínium alsó burkolattal védik a felcsapódó kövektől.

Az éjszakai rallysokra is gondoltak az olaszok, két LED fényforrás került előre, az embléma mellé. A motorháztetőre is került légbeömlő, mégpedig azért, hogy poros körülmények között a motor tisztább levegőhöz jusson.

Az erőforrás változatlan, az 5,2 literes szívó V10-es 610 lóerővel és 565 Nm nyomatékkal bír, a váltó hétfokozatú duplakuplungos, az elektronikusan vezérelt összkerékhajtás alapáron jár. 50 kilóval többet nyom, mint az EVO, emiatt kicsit lassabb, de még így is megy aszfalton a 3,4 másodperc alatti 0-100 km/órás gyorsulás. A végsebességet viszont jelentősen visszafogták, a gumik miatt 260 km/h-ra korlátozták a tempót.

Az LVDI néven ismert üzemmód választó egy új, laza talajra optimalizált Rally vezetői móddal gazdagodott.

Az utastérben egyedi zöld Alcantara kárpitozást használtak, újdonság, hogy terepműszerek is megjeleníthetőek a kerék-elfordulással és az érintőképernyős fedélzeti rendszer Amazon Alexa integrációjával akár hangutasítással is vezérelhetőek a különböző funkciók.

A Lamborghini Huracán Sterrato-ból mindössze az 1499 darab készül majd, a gyártás 2023 februárjában indul.

 

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.