• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A VW konszern Scout néven új márka bevezetését tervezi, amelyen egy új elektromos járműcsaládot fog gyártani.

A hatvanas évek off-road márkájaként ismerhetjük az International Scout nevet, ugyanis az International Harvester mezőgazdasági gépgyártó cég nagy sikerrel kínált ezen a néven terepjárókat és pick-upokat. A Volkswagen két éve egy felvásárlás részeként megvásárolta a Scout márkát, amelyet most visszahoznak elektromos márkaként. A Volkswagen eddig főként a személyautókra koncentrált az elektromos meghajtás kapcsán, a Scout márkanév égisze alatt off-road haszongépjárművek és szabadidőautók készülnek majd.

A Volkswagen-konszern saját néven tett eddigi próbálkozásai nem vezettek jelentős piaci sikerekhez az Egyesült Államokban, ezért a Scout márka nem titkolt szándéka az, hogy a Volkswagen is részt kapjon az USA hatalmasnak ígérkező elektromos terepjáró- és pickup- piacából. A cél a Volkswagen-csoport piaci részesedésének a jelenlegi 10 százalékról 20 százalékra emelése.

Az új márka a tervek szerint a különböző Hummer EV-k, Cybertruckok és F-150 Lightningok alatt lesz pozícionálva, vagyis a Scout várhatóan kompaktabb és az amerikai piac számára megfizethetőbb járműveket fog gyártani.

A Volkswagen Csoport sajtóközleményéből kiderül, hogy az első prototípusokat jövőre mutatják majd be, a gyártást pedig a tervek szerint 2026-ban kezdik meg az USA-ban. A járművek egy új, kifejezetten elektromos terepjárókhoz tervezett műszaki platformkoncepcióra épülnek majd. Egyelőre nem tudni, hogy ezek a járművek kizárólag az amerikai piac számára készülnek, vagy elérhetőek lesznek Európában is.

2022-05-16
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfelünk!
  Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes szolgáltatás elérés érdekében a Skyguard NG online felületünkhöz kapcsolódó OBU City Base mobil alkalmazását mielőbb frissítse!

  Az elérhető új verziók:
  Androidos alkalmazás: v2.1.3
  A frissítést itt éri el: link

  iOS alkalmazás: v2.1.3
  A frissítést itt éri el: link

  Együttműködését megköszönve,
  Auto Securit Zrt.

  ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.