• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Sokak véleménye szerint a 33 Stradale az Alfa Romeo valaha készült egyik leggyönyörűbb autója. Franco Scaglione tervezte az 1967-ben bemutatott lenyűgöző formájú sportkocsit, amiből gyártás 1969-es befejezéséig mindössze 18 példány készült. A több mint fél évszázados álomautók máig túlélő példányai igazi autótörténeti csemegék és valódi ritkaságok: ha nagy ritkán kalapács alá kerül egy-egy példány, az ára egymillió dollár körül van.

Így hát sok autógyűjtő hiába ábrándozik Alfa Romeo 33 Stradalé-ról, nagyon kicsi az esély rá, hogy valaha hozzájuthasson. És itt jön a képbe a Manifattura Automobili Torino – az olasz műhely, amely kisszériás egyedi szupersportautók gyártására szakosodott. Mivel a M.A.T Paolo Garella, a zseniális motorsportmérnök cége, így elég jó referenciákkal rendelkeznek, hiszen Garella megcsinálta a Glickenhaus SCG003-at, a New Stratost a Ferrari 430 Scuderia rövidített alapjaira, vagy legutóbb a tisztán elektromos hajtású Aspark Owl-t.

A Torinó külvárosában alkotó M.A.T.  most saját projektbe fogott: kigondoltak egy új termékcsaládot, melyet “Jewelry”-nek, vagyis ékszernek kereszteltek. Az ékszer-szériában legendás, egyedi klasszikusokat fognak gyártani, olyanokat, amelyek elérhetetlen ritkaságnak számítanak.

A Jewelry kollekció első autója az Alfa Romeo 33 Stradale újragondolt verziója, amely Franco Scaglione eredeti rajzai alapján, tradicionális karosszériaépítési technikával készült alumíniumból, a M.A.T. egyedi tervezésű alvázára.

Míg az eredeti 33 Stradale versenymotorja egy 90 fokos hengerszögű, kétliteres, duplagyertyás, mechanikus befecskendezős V8-as volt, addig az első M.A.T. 33 Stradalé-t az Alfa Romeo Montrealból származó 2,6 literes V8-assal szerelik.

A további járművek készítése során természetesen figyelembe veszik majd a megrendelők igényeit. A torinói műhely alapos és precíz munkát végez és nem kapkod, így évente csupán két autó építését vállalják.

 

2022-10-14
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!

  ×

  Ne jelentsen gondot elektromos autói
  otthoni töltésének elszámolása!

  Skyguard E-Car manager

  Rendelje meg a Skyguard E-Car Managert, mellyel leegyszerűsíti
  és megoldja az elektromos autók otthoni töltésének elszámolását!

  ×

  Üzemeltesse egyszerűbben
  és költséghatékonyabban gépjármű flottáját!

  Skyguard Digitális Flotta-menedzsment

  Smart Rent szolgáltatásunkkal kulcsos autói kezelését 100%-ban digitalizálhatja.
  Kollégái okostelefonjuk segítségével foglalhatják, nyithatják/zárhatják a gépjárműveket.