• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Sokak véleménye szerint a 33 Stradale az Alfa Romeo valaha készült egyik leggyönyörűbb autója. Franco Scaglione tervezte az 1967-ben bemutatott lenyűgöző formájú sportkocsit, amiből gyártás 1969-es befejezéséig mindössze 18 példány készült. A több mint fél évszázados álomautók máig túlélő példányai igazi autótörténeti csemegék és valódi ritkaságok: ha nagy ritkán kalapács alá kerül egy-egy példány, az ára egymillió dollár körül van.

Így hát sok autógyűjtő hiába ábrándozik Alfa Romeo 33 Stradalé-ról, nagyon kicsi az esély rá, hogy valaha hozzájuthasson. És itt jön a képbe a Manifattura Automobili Torino – az olasz műhely, amely kisszériás egyedi szupersportautók gyártására szakosodott. Mivel a M.A.T Paolo Garella, a zseniális motorsportmérnök cége, így elég jó referenciákkal rendelkeznek, hiszen Garella megcsinálta a Glickenhaus SCG003-at, a New Stratost a Ferrari 430 Scuderia rövidített alapjaira, vagy legutóbb a tisztán elektromos hajtású Aspark Owl-t.

A Torinó külvárosában alkotó M.A.T.  most saját projektbe fogott: kigondoltak egy új termékcsaládot, melyet “Jewelry”-nek, vagyis ékszernek kereszteltek. Az ékszer-szériában legendás, egyedi klasszikusokat fognak gyártani, olyanokat, amelyek elérhetetlen ritkaságnak számítanak.

A Jewelry kollekció első autója az Alfa Romeo 33 Stradale újragondolt verziója, amely Franco Scaglione eredeti rajzai alapján, tradicionális karosszériaépítési technikával készült alumíniumból, a M.A.T. egyedi tervezésű alvázára.

Míg az eredeti 33 Stradale versenymotorja egy 90 fokos hengerszögű, kétliteres, duplagyertyás, mechanikus befecskendezős V8-as volt, addig az első M.A.T. 33 Stradalé-t az Alfa Romeo Montrealból származó 2,6 literes V8-assal szerelik.

A további járművek készítése során természetesen figyelembe veszik majd a megrendelők igényeit. A torinói műhely alapos és precíz munkát végez és nem kapkod, így évente csupán két autó építését vállalják.

 

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.