• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Szintet lép a Cadillac, új modelljük, a Celestiq nem a prémium-, hanem a luxuskategóriában indul a Rolls-Royce-ok és a Maybach-ok versenytársaként.

A Cadillac tavaly ősszel mutatta be a luxuskategóriás villanyautók piacára szánt Celestiq-et, amely a közeljövőben kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz.

A gyártás már tavaly év végén elindult, a nagyrészt kézzel készült Celestiq-et a General Motors globális műszaki központjában gyártják, ahol korábban még soha nem készült sorozatgyártású jármű. A gyártást jelentős beruházást igényelt, egyszerre legfeljebb hat autó készülhet a műhelyben.

Az autó műszaki tartalma méltó a luxuskategóriához: a Cadillac mintegy 300 szabadalmaztatott vagy bejegyzett biztonsági megoldást, hajtástechnológiát, vezetőtámogató funkciót és egyéb mérnöki megoldást épített be a Celestiq-be. A 111 kWh kapacitású akkumulátorcsomagja két villanymotort táplál, amelyek együttesen 600 lóerőt és 868 Nm-t adnak le. A töltés egyenáramú gyorstöltőről akár 200 kW-tal történhet, ilyen esetben 10 perc alatt 127 kilométerre elegendő energiát képes felvenni az autó. A hatótávolság 500 km körül alakul, a Celestiq 4 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

A 23 colos egyedi kovácsolt könnyűfém felnikre szerelt Michelin Pilot Sport EV gumik mellé 48-voltos rendszerre épülő aktív stabilizátorokat, a négykerék-kormányzást és ötkarú, többlengőkaros felfüggesztést kapott. Az ajtók elektromosan nyílnak.

A kényelmi faktor a luxus jegyében lett kalibrálva az utastérben is: a műszerfalat egy hatalmas méretű, 55 colos kijelző uralja, és a mélyen dönthető hátsó ülések ugyanúgy megtalálhatók benne, mint a teljes üvegtető, melynek négy aktív elektrokromatikus zónája van, beépített LED-ekkel, és az érintőképernyőket a hátul ülőknek sem kell nélkülözniük. Az utastérben 450 LED fényforrás és 38 AKG hangszóró található.

Azt már a hivatalos leleplezéskor is tudni lehetett, hogy az újdonság ára igencsak borsos lesz. A legfrissebb híradások szerint a típus alapára 340 000 dollár (120,7 millió forint). Ez jelentősen feljebb tornászható egyedi igényekkel, a vásárlók saját elképzeléseit 3D-nyomtatott elemekkel valósítja meg a Cadillac.

 

2023-08-11
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Skyguard bérautó szolgáltatás