• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A brit sportautómárka és az Airbus helikopter-divíziója közösen valóra váltják valóra azok álmát, akik a levegőben sem kívánnak lemondani az Aston Martin jelentette luxusról és színvonalról – írja az Asia Times.

ACH130 Aston Martin Edition

Forrás:AIRBUS

 

A három éve kötött megállapodásuk lényege az, hogy az Aston Martin bekapcsolódik az Airbus helikoptereinek külső és belső dizájnmunkálataiba, annak érdekében, hogy az Airbus luxus és elegancia terén is megfeleljen a vásárlói igényeknek.

Az Airbus szerint igen sokan vannak, akik magánhelikoptereiktől a luxusautók színvonalát várják el,vagyis eleganciát, stílust, megbízhatóságot. A két gyártó közös gyermeke a keresztségben az „ACH130 Aston Martin Edition”nevet kapta és nem a középosztály számára készült. A legtehetősebbeket célozza meg, azokat, akiknek már valószínűleg van saját helikopterük.

A Flight Global véleménye szerint (és nyilván igazuk van) nem véletlen, hogy a fejlesztést a napokban egy franciaországi síparadicsomban mutatták be, a különösen jómódúak téli pihenésének helyszínén, ahová sokan érkeznek saját helikopterükkel.

ACH130 Aston Martin Edition

Forrás:AIRBUS

ACH130 Aston Martin Edition

Forrás:AIRBUS

 

Az ACH130-at az autógyártó zászlóshajója, a DB11 inspirálta. Négyféle külső és belső dizájnt dolgoztak ki számára (a feketébe omló zöld némi ezüsttel, a Xenon Grey, az Arizona, és az ultramarin fekete), vagyis a választható színek a márka sportautóit idézik. A belső teret pedig olyan nemes anyagokkal borították, mint a DB11-ben. Az ülések bőrkárpitja természetesen az Aston Martin logójával büszkélkedhet.

Az egyes modellek rotorburkolata egyedi sorozatszámot kap, melyek tartalmazzák az Aston Martin Lagonda kezdőbetűit.

Mivel a helikopternek meg kell felelnie egy nagy halom szigorú légiközlekedés-biztonsági előírásnak, ezért az utastér sok eleme – például az üléskeretek, az üléshab, a biztonsági hevederek és a repülési kezelőszervek – megegyeznek a szokásos ACH130-cal. A pilótafülke többi részét azonban teljesen astonmartinosították a Valkyrie utasfülkéjéhez hasonlóra.

ACH130 Aston Martin Edition

Forrás:AIRBUS

 

A helikopter hat utas szállítására képes magával vinni egy négyórás útra, 850 lóerős erőforrással szerelték, a végsebessége pedig meghaladja a 200 km/órát.

S hogy mennyibe fog kerülni a repülő luxus?

A 2,8 millió eurós (kb. 930 millió forintos) ár ellenére, a gyártók biztosak abban, hogy hamarosan megkezdhetik a szállításokat azoknak a vásárlóiknak, akik “nagyon szeretnek repülni.” Az Aston Martin dizájn főnöke, Marek Reichmann szerint ez az összeg nem kiugró ebben a szegmensben, hiszen a standard ACH130 vásárlói rétege azonos a Valkyriéval vagy a limitált kiadású Zagato modellekével. A célcsoport a társadalom azon szegmense, amely megengedheti magának az efféle fényűzést. A gyártói becslések szerint évente öt példányt tudnak majd értékesíteni az ACH130 Aston Martin Editionből.

2020-01-19
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!

  ×

  Ne jelentsen gondot elektromos autói
  otthoni töltésének elszámolása!

  Skyguard E-Car manager

  Rendelje meg a Skyguard E-Car Managert, mellyel leegyszerűsíti
  és megoldja az elektromos autók otthoni töltésének elszámolását!

  ×

  Üzemeltesse egyszerűbben
  és költséghatékonyabban gépjármű flottáját!

  Skyguard Digitális Flotta-menedzsment

  Smart Rent szolgáltatásunkkal kulcsos autói kezelését 100%-ban digitalizálhatja.
  Kollégái okostelefonjuk segítségével foglalhatják, nyithatják/zárhatják a gépjárműveket.