• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A brit sportautómárka és az Airbus helikopter-divíziója közösen valóra váltják valóra azok álmát, akik a levegőben sem kívánnak lemondani az Aston Martin jelentette luxusról és színvonalról – írja az Asia Times.

ACH130 Aston Martin Edition

Forrás:AIRBUS

 

A három éve kötött megállapodásuk lényege az, hogy az Aston Martin bekapcsolódik az Airbus helikoptereinek külső és belső dizájnmunkálataiba, annak érdekében, hogy az Airbus luxus és elegancia terén is megfeleljen a vásárlói igényeknek.

Az Airbus szerint igen sokan vannak, akik magánhelikoptereiktől a luxusautók színvonalát várják el,vagyis eleganciát, stílust, megbízhatóságot. A két gyártó közös gyermeke a keresztségben az „ACH130 Aston Martin Edition”nevet kapta és nem a középosztály számára készült. A legtehetősebbeket célozza meg, azokat, akiknek már valószínűleg van saját helikopterük.

A Flight Global véleménye szerint (és nyilván igazuk van) nem véletlen, hogy a fejlesztést a napokban egy franciaországi síparadicsomban mutatták be, a különösen jómódúak téli pihenésének helyszínén, ahová sokan érkeznek saját helikopterükkel.

ACH130 Aston Martin Edition

Forrás:AIRBUS

ACH130 Aston Martin Edition

Forrás:AIRBUS

 

Az ACH130-at az autógyártó zászlóshajója, a DB11 inspirálta. Négyféle külső és belső dizájnt dolgoztak ki számára (a feketébe omló zöld némi ezüsttel, a Xenon Grey, az Arizona, és az ultramarin fekete), vagyis a választható színek a márka sportautóit idézik. A belső teret pedig olyan nemes anyagokkal borították, mint a DB11-ben. Az ülések bőrkárpitja természetesen az Aston Martin logójával büszkélkedhet.

Az egyes modellek rotorburkolata egyedi sorozatszámot kap, melyek tartalmazzák az Aston Martin Lagonda kezdőbetűit.

Mivel a helikopternek meg kell felelnie egy nagy halom szigorú légiközlekedés-biztonsági előírásnak, ezért az utastér sok eleme – például az üléskeretek, az üléshab, a biztonsági hevederek és a repülési kezelőszervek – megegyeznek a szokásos ACH130-cal. A pilótafülke többi részét azonban teljesen astonmartinosították a Valkyrie utasfülkéjéhez hasonlóra.

ACH130 Aston Martin Edition

Forrás:AIRBUS

 

A helikopter hat utas szállítására képes magával vinni egy négyórás útra, 850 lóerős erőforrással szerelték, a végsebessége pedig meghaladja a 200 km/órát.

S hogy mennyibe fog kerülni a repülő luxus?

A 2,8 millió eurós (kb. 930 millió forintos) ár ellenére, a gyártók biztosak abban, hogy hamarosan megkezdhetik a szállításokat azoknak a vásárlóiknak, akik “nagyon szeretnek repülni.” Az Aston Martin dizájn főnöke, Marek Reichmann szerint ez az összeg nem kiugró ebben a szegmensben, hiszen a standard ACH130 vásárlói rétege azonos a Valkyriéval vagy a limitált kiadású Zagato modellekével. A célcsoport a társadalom azon szegmense, amely megengedheti magának az efféle fényűzést. A gyártói becslések szerint évente öt példányt tudnak majd értékesíteni az ACH130 Aston Martin Editionből.

2020-01-19
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Örömünkre szolgál, hogy a Skyguard által biztosított, kedvezményekkel járó üzemanyagkártyát Ügyfeleink többsége rendszeresen használja. A szolgáltatóval kötött újabb megállapodásunk eredményeként, tovább bővíthetjük a kártya által nyújtott kényelmi szolgáltatásokat, melyek az alábbiak:

  – PLUSZ 1 DB OPEN TÁRSKÁRTYA

  – 24 ÓRÁS ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS
  A Szolgáltatás igénybevételének 3 fő kategóriája:
  ÖNHIBA: például lemerült akkumulátor, elveszett indítókulcs
  MŰSZAKI hiba: elektromos vagy mechanikai meghibásodás
  KÖZLEKEDÉSI BALESET

  >> További részleteket kérek <<

  Amennyiben továbbra is a kényelmet és a minőséget választja,
  igényelje üzemanyagkártyánkat vagy társkártyánkat
  mobil alkalmazása segítségével: Üzemanyagkártyák menüpont,
  vagy lépjen velünk kapcsolatba.

  Auto Securit Zrt.                           VISSZAHÍVÁST KÉREK!