• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Jövő év február elsejétől megváltozik a 3,5 tonna össztömeget meghaladó autóbuszok és lakóautók útdíjfizetése: az eddigi autópályamatrica vásárlás helyett díjfizetésük átkerül az un. HU-GO rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy a lakóautókra és a buszokra jövőre már nem éves matricát kell venni, hanem valamennyi gyorsforgalmi úton és fizető főúton fizetni kell, méghozzá a használat és a környezetvédelmi besorolás függvényében, illetve arányában.

Az e-útdíj, vagyis HU-GO rendszer nem új, a 3.5t összsúlyt meghaladó tehergépjárművek már 2013. óta ebben a rendszerben fizetnek az úthasználatért.

A díjfizetésre két megoldás létezik:

 1. Lehetőség van előre megvásárolni az ún. viszonylati jegyet – ehhez nincs szükség beruházásra, de eléggé kényelmetlen és rugalmatlan, hiszen nincs lehetőség módosításra, akkor sem, ha menet közben változik az útvonal. Vagyis ilyenkor további viszonylati jegyek megvásárlása válik szükségessé és a korábban vásárolt jegyet nem veszik figyelembe, sem annak jóváírására, sem visszatérítésére nincs mód.
 2. Létezik kényelmes és megbízható megoldás is: ha OBU Easy fedélzeti eszköz segítségével egyenlíti ki a szükséges úthasználati díjat, akkor garantált, hogy az útdíj a megtett úttal arányosan kerül kiszámításra. Az eszköz GPS műholdak segítségével meghatározza a jármű aktuális pozícióját, ezeket az adatokat GSM hálózaton továbbítja a központi rendszer felé, amely így megállapítja, hogy az autó mikor lép át díjköteles szakaszhatárt. Ezt az információt beküldi a NÚSZ (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.) rendszerébe, amely az üzemeltető által megadott jármű adatok (tengelyszám, környezetvédelmi besorolás) és a GPS koordináták alapján kiszámolja a használati díjat és levonja a felhasználó HU-GO egyenlegéből.

Miért az OBU EASY a legjobb választás?

1. Megfelel a kormányzati előírásoknak*

Az OBU EASY teljes mértékben megfelel minden aktuális kormányzati előírásnak és rendeletnek, biztosítva a zökkenőmentes átállást.

2. Kényelem és egyszerűség

Az OBU EASY egyszerűen használható, felhasználóbarát, lehetővé teszi a gyors és zökkenőmentes integrációt minden típusú kisbusz és lakóautó számára.

3. Napra kész és innovatív megoldások

Az OBU EASY a legújabb technológiákat és innovációkat tartalmazza, biztosítva, hogy mindig a legkényelmes

ebb és legbiztonságosabb utazási élményben részesülhessön.

4. Univerzális védelem**

A Skyguard védelmi szolgáltatásai nem csak személyautókban használhatók, hanem tehergépjárművek, motorok és hajók maximális biztonságát is garantálják.

További előnyök:

 • Havidíj nélkül
 • Nem igényel külön beszerelést, szivargyújtós kivitelű.
 • Auditált bevallási közreműködés
 • Tengelyszám beállítási lehetőség
 • 0-24 órában elérhető felügyeleti központ
 • 12 hónap garancia
 • 2 év ingyenes adatátvitelt biztosít

*A termékajánlat kizárólag a Skyguard és a kormányzati információkra támaszkodik, és nem tartalmaz más, külső forrásokból származó adatokat

**Gépjárművédelem külön szolgáltatásként rendelhető.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.