• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Végre itt a nyár, a szabadság és a pihenés időszaka! Az úticél viszont sajnos még mindig nagyobb megfontolást igényel… A vírushelyzet enyhülésével ugyan megnyíltak a határok, de sokan a járvány miatt nem szívesen szállnak repülőre, így hát az autó kézenfekvő alternatíva. Annak érdekében, hogy csak pozitív izgalmakban legyen részetek a családi nyaraláson, érdemes pár ellenőrzést elvégezni a kocsin indulás előtt.

Mutatjuk az ADAC csekklistáját, a német autóklub ugyanis összeszedte, mi mindent kell ellenőrizni az autón, mielőtt nyaralni indulnánk vele.

Gumiabroncsok:

Mielőtt elindulsz, feltétlenül csekkold a gumiabroncs nyomását és állítsd be a terheléshez. Tudod, nagyobb súly, nagyobb nyomás! Vizsgáld meg az abroncsok profilját is és nézd végig esetleges sérülések után kutatva.

Motorolaj:

Ellenőrizd, hogy megfelelő-e az olajszint a járműben, hiszen a motor károsodhat, ha túl alacsony az olajszint.

Hűtőrendszer:

Amekkora hőség van, különösen fontos, hogy a motor megfelelően tudja hűteni magát. Épp ezért mindenképp ellenőrizd a hűtővíz szintjét! A hűtővíz minden benzinkútnál feltölthető, de légy óvatos! Ha a motor forró, a hűtőrendszer nyomás alatt áll és ilyenkor jobb, ha nem nyitod ki a tartályt, vagyis mindig várd meg, hogy a motor lehűljön, mielőtt feltöltenéd a hűtővizet.

Világítás:

Nyilván a hétköznapokban is fontos, hogy működjön az összes fényszóró, index és hátsó lámpa, de a hosszú utakon különösen ne kockáztass! Épp ezért vizsgáld át, hogy előírás szerint működnek-e a fényszórók, irányjelzők, a féklámpa.

Akkumulátor:

Arról sokat hallunk, hogy az akkumulátorra nincs jó hatással a hideg, de azt csak kevesen tudják, hogy az akksi a forróságra is érzékeny és a hőség nagyon visszaveheti a teljesítményét. Ha hosszabb útra készülsz, érdemes megnézetni az akkut és ha szükséges, beruházni egy új akkumulátorra.

Ezen kívül:

Mielőtt útnak indulsz, ellenőrizd a légkondi, a fékeket és az ablaktörlő lapátokat is, és töltsd tele a szélvédőmosó tartályát is.

Utazás után

Nemcsak nyaralás előtt, hanem hazatértünkkor is figyelmet igényel az autónk!

Pakold ki az összes csomagot, hiszen a bent felejtetett nyaralási kellékek a fogyasztást is növelik, az ADAC számításai szerint 100 kilónként nagyjából 0,3 literrel eszik többet az autó 100 kilométeren. Ugyanezen okból a tetőboxokat, kerékpártartókat is érdemes leszerelni nyaralás után, mert akár 20 százalékkal is megdobhatják a kocsi fogyasztását.

Miután kipakoltad a sok nehéz bőröndöt, csomagot, ellenőrizd a fényszórók beállítását! Amennyiben szükséges be kell állítani, hogy a fényszórók ne világítsanak túl alacsonyan és rendesen bevilágítsák az utat.

Mivel a poggyászok súlya miatt a gumiabroncsok nyomását optimális esetben megnöveltük, ezért a nyaralás után újra a normál körülményekhez kell igazítani. Intenzív használat után a futófelület mélységét is ellenőrizni kell.

Ugyanúgy, ahogyan indulás előtt, a hazaérkezést követően is érdemes csekkolni az olajszintet és a hűtőfolyadékot is. Ha lecsökkent a hűtőfolyadék szintje a nyaralás végére, akkor irány a szervíz, bízd szakemberre az okok kivizsgálását.

2021-06-25
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Örömünkre szolgál, hogy a Skyguard által biztosított, kedvezményekkel járó üzemanyagkártyát Ügyfeleink többsége rendszeresen használja. A szolgáltatóval kötött újabb megállapodásunk eredményeként, tovább bővíthetjük a kártya által nyújtott kényelmi szolgáltatásokat, melyek az alábbiak:

  – PLUSZ 1 DB OPEN TÁRSKÁRTYA

  – 24 ÓRÁS ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS
  A Szolgáltatás igénybevételének 3 fő kategóriája:
  ÖNHIBA: például lemerült akkumulátor, elveszett indítókulcs
  MŰSZAKI hiba: elektromos vagy mechanikai meghibásodás
  KÖZLEKEDÉSI BALESET

  >> További részleteket kérek <<

  Amennyiben továbbra is a kényelmet és a minőséget választja,
  igényelje üzemanyagkártyánkat vagy társkártyánkat
  mobil alkalmazása segítségével: Üzemanyagkártyák menüpont,
  vagy lépjen velünk kapcsolatba.

  Auto Securit Zrt.                           VISSZAHÍVÁST KÉREK!