• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Már hivatalos: elmarad az idei Genfi Autószalon! Lássuk, mire számítottunk és melyek azok az autók, amelyek bemutatása a koronavírus miatt halasztást nyer!

Minden évben Genfben debütálnak azok az autók, melyekkel hamarosan az utakon találkozhatunk. Az idei évben sajnos a fertőzésveszély miatt elmarad az autós seregszemle, pedig a 2020-as év különösen fontos az elektromos autók számára, főleg Európai gyáraknál, akiknek meg kell küzdeniük az egyre szigorodó emissziós normákkal.

Új-generációs Fiat 500e

Európában hatalmas az igény a városi kisautókra és a Fiat500 a cuki designjával méltán népszerű járgány. Az új 500e egy teljesen új platformot kapott, amit kimondottan az elektromos modellek számára készítettek. Genfben derült volna fény a végleges műszaki adatokra, de azt már tudjuk, 200 km-es hatótávra lesz képes.

Aiways U5

Az első kínai elektromos autó az európai piacon.  Genfben a gyártásra kész változat mutatkozott volna be, és úgy tervezték, hogy már áprilisban forgalomba is kerül. Furcsának találhatjuk, de az autó csak lízingelve lesz elérhető, a havi lízingdíj 400 euró lesz, így nagyjából 9,2 millió lesz az autó ára. Nem kicsi kocsi, kb. az Audi Q5 méreteivel rendelkezik.

Renault Twingo ZE

A Renault Zoe az egyik legnépszerűbb elektromos kisautó Európában. Genfben mutatkozott volna be a  Renault a kisebb, rövidebb (145 km körüli) hatótávval rendelkező autója, a Twingo ZE (Zero Emissions).

Skoda ENYAQ

A tavalyi Genfi Autószalonon már láthattuk Volkswagen MEB platformjára épült elektromos SUV koncepció formájában, Vision iV néven. Most debütált volna kész formában is. Az autó 302 lóerős lesz, 83 kWh-s akkumulátorral szerelik fel és a WLTP hatótávja majdnem 500 km.

Környezetbarát érdekesség

Az ülések kárpitozására 89%-ban újrahasznosított, PET palackokból készített textileket használnak az új A3 sorozatban. A textil-kárpitozású ülésrendszeren átlagosan kb. 45 másfél literes palacknyi újrahasznosított műanyag-szövetet tudnak felhasználni, bár a teherviselő alsó vászonréteget nem tudják az ülőfelületeken ilyen anyagból gyártani. Maga az új A3-as szintén Genfben tervezte a  bemutatkozást.

Elmarad a 90. Genfi Autószalon

A koronavírus terjedésének meggátolása érdekében Svájcban ma betiltottak minden olyan rendezvényt, melynek létszáma 1000 főnél magasabb. Így a vírus áldozatául esik a jövő héti Genfi Autószalon is. Ugyan nem ez a legnagyobb autókiállítás, de minden évben sok-sok gyártó itt mutatja be újdonságait.  Tavaly 600 ezer látogatója volt a rendezvénynek. A Genfi Autószalon a nagyközönség előtt nyitott időszakát a sajtónapok előzik meg, és itt hirdetik ki minden évben az Év Autója díj nyertesét is.

Egyébként az internet térnyerésének köszönhetően az autószalonok népszerűsége csökken, mert a nagy gyártók a valódi újdonságaikat már egyesével mutatják be a neten keresztül. Ennek köszönhető az, hogy idén nem lesz ott a legfontosabb európai autószalonon a Jaguar, a Lamborghini, a Land Rover, a Maserati, a Mini, a Subaru, a Tesla, a Volvo, a Citroën, az Opel, a Peugeot vagy éppen a Ford.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.