• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Szinte az összes jármű meghaladta a WLTP-tartomány a gyártó által megadott nyári hatótávolságát.

A Norvég Autóipari Szövetség (röviden NAF) idén második alkalommal végzett elektromosautó tesztet. 21 elektromosautó hatótávolságát vizsgálták, az akkumulátoruk teljes feltöltésével addig hajtották őket, amíg az autók le nem álltak.  Vagyis az autókat jóval azután is hajtották, amíg az előre jelzett hatótávolságuk elérte a nullát. A teszt célja az volt, hogy ne csak a járművek tényleges hatótávolságát mérjék fel, hanem azt is, hogy mennyire pontos a hivatalos WLTP hatótáv adatuk. A teszt a hatótávolságra, a fogyasztásra és a töltési idő gyorsaságára összpontosított.

A NAF közleménye szerint az egyenlő esélyek jegyében a következőkre figyeltek:

 • Minden autó ugyanazon az úton haladt ugyanazon a napon,
 • Hasonló vezetési stílus- és klímaberendezési beállításokkal mentek
 • Az útvonal városi vezetésből, országutakból és 110 km/h-ig terjedő nagyobb sebességű szakaszokból állt.
 • Minden autónak legalább egy hegyi hágón kellett átkelnie – de a leghosszabb hatótávolságú autók két további hegyi hágón is túljutottak.

A tesztelt autók: Ford Mustang Mach-E (nagy hatótávolságú összkerékhajtású és a nagy hatótávolságú hátsókerék-hajtással), a Tesla Model 3 (normál hatótávolságú és hosszú hatótávolságú), a Volkswagen ID.3 Pro S, az ID.4, a Skoda Enyaq, a Polestar 2, az Audi e-tron GT, a Hyundai Ioniq 5, az Xpeng G3, a BMW iX3, a Mercedes-Benz EQA, a Volvo XC40 Recharge, a Citroen e-C4, az Opel Mokka-E, Fiat 500e, Honda e és Mazda MX-30.

 

A NAF szerint a 21 tesztelt jármű közül 18 túllépte a WLTP tartományt. A három jármű, amely nem érte el a hivatalos értéket: a Polestar 2, a Citroen e-C4 és az Xpeng G3, de nálunk sem sok hiányzott, csak néhány kilométerrel maradtak el az elvárttól 3, 5, illetve 12 km-rel.

Az összesített győztes a Tesla Model 3 Long Range lett, lenyűgöző 654,9 km-es megtett távolsággal. Őt követi a Ford Mustang Mach-E Long Range RWD 617,9 km-el, vagyis csak 27 km-rel lemaradva a Teslától. A Mach-E és a Model 3 600 km körül elérte a 0 km-es határt, de addig hajtották a járműveket, amíg meg nem álltak, és a Tesla sokkal tovább tartott.

Forrás: https://insideevs.com

2021-06-20
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!