• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Daily Mail arról számolt be, hogy az autólopások csaknem 50 százalékát a kulcs nélküli autók eltulajdonítása teszi ki. Ijesztő, de nem meglepő az adat, hiszen a tolvajoknak könnyű dolguk van.

Bár az utakon közlekedő autók csak 1%-át teszik ki a kulcs nélküli indítással működő modellek, mégis az ellopott autók felét így csenik el a rablók. Ez a kényelmi extra leginkább az újabb, jól felszerelt autókra jellemző, így nincs mit csodálkozni azon, hogy ezek a járgányok a tolvajok számára is vonzók, ráadásul egyszerűen eltulajdoníthatók. Bár a Daily Mail cikke a brit adatokról számol be, mégis érdemes ezzel tisztában lenni, hiszen ez a tendencia világszerte egyre inkább jellemző, az ADAC legutóbbi vizsgálatán megállapították, hogy 413 autótípusból 385-öt tudtak az itt bemutatott módszerrel elindítani.

A kulcs nélküli indítással bíró autók esetében nincs szükség a kulcs elővételére az autó nyitásához és indításához, hiszen a kulcs által leadott jel alapján érzékeli az autó, ha a közelében vagyunk. A legtöbb autólopás az tulajdonosok otthona elől történik, ezekben az esetekben a tolvajok azt használják ki, hogy a kocsi kulcsot hazatértünkkor általában az előszobában hagyjuk.

A bűnözők ilyenkor jelátviteli eszközöket használnak, megkeresik a kulcs jelét (ez modelltől függően 1-5 méterre sugároz, így legtöbbször a házon kívül is érzékelhető), majd a jelet felerősítve könnyedén nyitják és indítják az autót. Mivel a legtöbb esetben az autó a következő leállításig használható, így mire a tulajdonos ráébred, hogy elvitték a kocsit, addigra a tolvaj messze jár vele.

A lap információi szerint Nagy-Britanniában a gépkocsi lopások száma meredeken emelkedik, 2016 óta 140 százalékkal nőtt. Londonban ennél is durvább a helyzet, 5 év alatt 265 százalékkal emelkedett az ellopott autók száma. Bár a COVID miatti kényszerű otthonlét alatt visszaesett az autólopások száma, de a korlátozások enyhülésével újra emelkedni kezdett.

Ha biztosabb autóvédelmet szeretnél, mint egy hagyományos riasztó, váltózár vagy kormányzár, akkor óvd autódat prémium minőségű műholdas gépjárművédelemmel! A Skyguard rendszer fokozott biztonságot nyújt a gépjármű ellen irányuló különféle rablási módok ellen. A riasztást követően azonnali jelzést küld a távfelügyeleti rendszer operátor központjába, mely az év minden napján, a nap 24 órájában fogadja és feldolgozza az érkező riasztásokat. Riasztás esetén először értesítik a tulajdonost, majd ha szükséges, távolról leállítják az autót és további intézkedéseket kezdeményeznek. A professzionális gépjárművédelem mellé a Skyguard rendszer komplex szolgáltatáscsomagot nyújt: automata sofőrazonosítás, határátlépés figyelés, GPRS és GPS zavarás elleni védelem, automata parkolás, e-matrica manager és őr, szerviz bejelentkezés és kedvezményes üzemanyagkártya.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.