• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Daily Mail arról számolt be, hogy az autólopások csaknem 50 százalékát a kulcs nélküli autók eltulajdonítása teszi ki. Ijesztő, de nem meglepő az adat, hiszen a tolvajoknak könnyű dolguk van.

Bár az utakon közlekedő autók csak 1%-át teszik ki a kulcs nélküli indítással működő modellek, mégis az ellopott autók felét így csenik el a rablók. Ez a kényelmi extra leginkább az újabb, jól felszerelt autókra jellemző, így nincs mit csodálkozni azon, hogy ezek a járgányok a tolvajok számára is vonzók, ráadásul egyszerűen eltulajdoníthatók. Bár a Daily Mail cikke a brit adatokról számol be, mégis érdemes ezzel tisztában lenni, hiszen ez a tendencia világszerte egyre inkább jellemző, az ADAC legutóbbi vizsgálatán megállapították, hogy 413 autótípusból 385-öt tudtak az itt bemutatott módszerrel elindítani.

A kulcs nélküli indítással bíró autók esetében nincs szükség a kulcs elővételére az autó nyitásához és indításához, hiszen a kulcs által leadott jel alapján érzékeli az autó, ha a közelében vagyunk. A legtöbb autólopás az tulajdonosok otthona elől történik, ezekben az esetekben a tolvajok azt használják ki, hogy a kocsi kulcsot hazatértünkkor általában az előszobában hagyjuk.

A bűnözők ilyenkor jelátviteli eszközöket használnak, megkeresik a kulcs jelét (ez modelltől függően 1-5 méterre sugároz, így legtöbbször a házon kívül is érzékelhető), majd a jelet felerősítve könnyedén nyitják és indítják az autót. Mivel a legtöbb esetben az autó a következő leállításig használható, így mire a tulajdonos ráébred, hogy elvitték a kocsit, addigra a tolvaj messze jár vele.

A lap információi szerint Nagy-Britanniában a gépkocsi lopások száma meredeken emelkedik, 2016 óta 140 százalékkal nőtt. Londonban ennél is durvább a helyzet, 5 év alatt 265 százalékkal emelkedett az ellopott autók száma. Bár a COVID miatti kényszerű otthonlét alatt visszaesett az autólopások száma, de a korlátozások enyhülésével újra emelkedni kezdett.

Ha biztosabb autóvédelmet szeretnél, mint egy hagyományos riasztó, váltózár vagy kormányzár, akkor óvd autódat prémium minőségű műholdas gépjárművédelemmel! A Skyguard rendszer fokozott biztonságot nyújt a gépjármű ellen irányuló különféle rablási módok ellen. A riasztást követően azonnali jelzést küld a távfelügyeleti rendszer operátor központjába, mely az év minden napján, a nap 24 órájában fogadja és feldolgozza az érkező riasztásokat. Riasztás esetén először értesítik a tulajdonost, majd ha szükséges, távolról leállítják az autót és további intézkedéseket kezdeményeznek. A professzionális gépjárművédelem mellé a Skyguard rendszer komplex szolgáltatáscsomagot nyújt: automata sofőrazonosítás, határátlépés figyelés, GPRS és GPS zavarás elleni védelem, automata parkolás, e-matrica manager és őr, szerviz bejelentkezés és kedvezményes üzemanyagkártya.

2021-07-27
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Örömünkre szolgál, hogy a Skyguard által biztosított, kedvezményekkel járó üzemanyagkártyát Ügyfeleink többsége rendszeresen használja. A szolgáltatóval kötött újabb megállapodásunk eredményeként, tovább bővíthetjük a kártya által nyújtott kényelmi szolgáltatásokat, melyek az alábbiak:

  – PLUSZ 1 DB OPEN TÁRSKÁRTYA

  – 24 ÓRÁS ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS
  A Szolgáltatás igénybevételének 3 fő kategóriája:
  ÖNHIBA: például lemerült akkumulátor, elveszett indítókulcs
  MŰSZAKI hiba: elektromos vagy mechanikai meghibásodás
  KÖZLEKEDÉSI BALESET

  >> További részleteket kérek <<

  Amennyiben továbbra is a kényelmet és a minőséget választja,
  igényelje üzemanyagkártyánkat vagy társkártyánkat
  mobil alkalmazása segítségével: Üzemanyagkártyák menüpont,
  vagy lépjen velünk kapcsolatba.

  Auto Securit Zrt.                           VISSZAHÍVÁST KÉREK!