• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Tengerpartra és városi közlekedésre tervezték a Fiat Topolino-t, amely ugyan nem éppen fürge, de cserébe már 14 éves kortól vezethető.

Már rendelhető a néhány hónapja bemutatott új Topolino, amely a francia, Citroen Ami miniautó mechanikai alapjára épül. A kétüléses elektromos autó 2,41 méter hosszú, 1,39 méter széles, 1,52 méter magas és 471 kilogramm tömegű, vagyis a könnyű négykerekűek közé tartozik. Ez teszi lehetővé, hogy a legtöbb uniós országban 14 éves kortól motoros jogosítvánnyal vezethető legyen, illetve 16 évesen jogosítvány nélkül is (bár a szabályozás országonként nagyon eltérő).

Kétféle karosszériájú verzió közül lehet választani: a zárt, vagyis ajtókkal ellátott változatot városi használatra szánták, a Topolino Dolcevita elnevezésű ajtók nélküli köteles verzió pedig a tengerpartra készült, vászontetővel tovább fokozva a beach feelinget. Annak érdekében, hogy a rendelési folyamat a lehető legegyszerűbb legyen, karosszériaváltozattól függetlenül csak egyetlen, türkizzöld árnyalatú fényezéssel érhető el és egységes a kerékdizájn, valamint a minimál stílusú belső kialakítás is.

A picurka Fiatot egy 8 lóerős villanymotor hajtja, amely az energiát egy 5,5 kWh-s lítium-ion akkumulátorból nyeri. A Topolino végsebessége 45 km/óra, egy feltöltéssel 75 kilométeres hatótávolságot tud megtenni. Sima háztartási konnektorral három óra alatt lehet teljesen feltölteni, de persze nyilvános gyorstöltőkről is tölthető.

A Topolino hivatalos olasz ára 9890 euró (3,8 millió forint), ami az állami kedvezményekkel 7544 euróra (2,9 millió forint) csökken. Érdekesség, hogy a Fiat Topolino az olasz piacon csak tartósbérletben elérhető, 39 eurós (14 ezer forint) kezdődő havidíjjal, 2582 euró (990 ezer forint) kaució kifizetésével.

 

2023-09-27
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Mindenekelőtt szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket a türelemért és támogatásért, amelyet az elmúlt időszakban kaptunk.

  Az Önök együttműködése és megértése kiemelkedő fontosságú számunkra, melyből rengeteg energiát kaptunk, köszönjük.

  A napokban történt technikai kimaradást sajnáljuk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy szolgáltatásainkat mihamarabb újra a megszokott színvonalon biztosítsuk.

  A köszönetünk mellett ígérjük, hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy Önöket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki.

  Auto Securit Zrt.