• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Európában egyelőre ismeretlen a HiPhi névre keresztelt kínai villanyautó-gyártó, köszönhetően egyrészt annak, hogy csak pár éve alapították, másrészt annak, hogy kizárólag a prémium szegmensben képviselteti magát. A most bemutatott legújabb járművük, a HiPhi A is ebben a kategóriában indul.   

A márka tavaly debütált 670 lovas és 4-5 üléses Z nevet kapott modelljének alapjára épülő HiPhi A a sanghaji műszaki egyetem és a HiPhi közötti stratégiai együttműködés eredményeként jött létre, és bár sokban hasonlít a Z-re, de sokkal extravagánsabb, mondhatni agresszív külsőt kapott.

Bár a hangvétel szupersportos, az autó négyajtós, négyüléses, mondhatni egyfajta családi hiperautó.  A meghajtásáról három darab nagyteljesítményű villanymotor gondoskodik, ezekből egy elöl, kettő pedig hátul hajt, az összteljesítményük 1269 lóerő. Ennek köszönhetően – a márka állítása szerint – 2 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órás tempót, az elméleti végsebessége pedig 301 km/óra.

Vannak fontos design eltérések a Z-hez képest, hiszen az A hátsó szárnyat, több nagyméretű nyitott légbeömlőt és az ajtópanelekre kijelzőt kapott.

A szénszálas karosszéria néhol matt fényezésű, máshol pedig meghagyták a nyers karbon felületeket. Érdekesség, hogy egyes szerelvények az autóiparban korábban soha nem alkalmazott TC4-es titán ötvözetből készülnek, a futóműben pedig nanokerámiát és egyéb különleges anyagokat is találni. A gyártás hulladékmentesen zajlik, körkörös, zárt rendszerben, és nagy szerepet kap benne a 3D nyomtatás.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a HiPhi A kapható lesz-e Európában, de a márka már jelen van a kontinensen, a 3,8 másodperces 0-100-as szintidejű és 555 kilométeres hatótávú HiPhi Z-vel, amelynek alapára 105 000 euró (39,7 millió forint).

2023-11-18
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfelünk!
  Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes szolgáltatás elérés érdekében a Skyguard NG online felületünkhöz kapcsolódó OBU City Base mobil alkalmazását mielőbb frissítse!

  Az elérhető új verziók:
  Androidos alkalmazás: v2.1.3
  A frissítést itt éri el: link

  iOS alkalmazás: v2.1.3
  A frissítést itt éri el: link

  Együttműködését megköszönve,
  Auto Securit Zrt.

  ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.