• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Mercedes-Benz ChatGPT-t integrál autóiba egy, június 16-án indult a tesztprogram keretében.  Az Egyesült Államokban 900 000 MBUX rendszert használó Mercedesbe tölthető le appon vagy hangparancson át a ChatGPT.

A tervek szerint a későbbiekben a Mercedes bizonyos modelljeit, köztük rengeteg már eladott példányt is felvértezi majd a mesterséges intelligencián alapuló chatbottal. Az új technológia a Mercedes-Benz azon modelljeiben fog elérhetővé válni, amelyek a cég MBUX platformjára épülnek. A letöltéshez mindössze annyit kell mondani, hogy “Hé Mercedes, szeretnék csatlakozni a béta programhoz.” A Microsoft felhőn keresztül biztosítja ehhez a ChatGPT-t.

Tegyük hozzá, hogy a Mercedes ezen autói már rendelkeznek hangparancs-képességgel, amely lehetővé teszi a vezetők számára, hogy a “Hé, Mercedes” kifejezést követően rövid parancsokkal állítsa be a sofőr például a jármű hőmérsékletét, a navigációs célpontot vagy hívást indítson. A tervek szerint a ChatGPT további funkciók elérését is lehetővé teszi, például képes más alkalmazásokkal is kommunikálni, étteremi foglalást kezelni vagy menet közben mozijegyet vásárolni – és ez a lista korántsem teljes. A rendszer képes lesz emlékezni arra, amiről korábban beszéltek és párbeszédet tud folytatni a vezetővel, no meg az utastérben ülőkkel. A ChatGPT segítségével a rendszer szélesebb körű kérésekre is válaszolhat, ideértve azokat is, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az autóhoz vagy a vezetőhöz.

Érdemes leszögezni, hogy a hangvezérlés gyakorlati működésére irányuló kutatások szerint a hangparancsok alkalmazása közbeni mentális folyamatok ugyanúgy elvonják (sőt) a figyelmet a vezetésről, mint az érintőképernyők használata.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.