• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

30 autót és 2 trélert foglalt le a rendőrség –derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatójából. 

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Rendőrkapitányságán jelentette be egy férfi, hogy 2020. április 30-ról május 1-re virradó éjszaka Dunakesziről ellopták francia rendszámú, Honda Civic típusú autóját. A nyomozásba a fővárosi felderítők is bekapcsolódtak és a kamerafelvételek elemzését követően megállapították, hogy az ellopott Hondát azon az éjszakán, egy tréleren szállították el Budapesten keresztül, majd a tréler az M1-M7-es autópálya kivezetőn hagyta el a fővárost.

A nyomozók azt is kiderítették, hogy az autószállító tréler ugyanezen az éjszakán további két gépjárművet is szállított, amelyek közül az egyiket, egy Ford Mondeót 2020. április 30. és május 4. lopták el Ferencvárosból.

A budapesti nyomozók azonosították az autószállító tréler és az azt vontató gépjármű tulajdonosát akinek tatabányai telephelyén 2020. május 6-án a Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomozóival közösen kutatást tartottak. Megtalálták a IX. kerületből ellopott Ford Mondeót, valamint előkerült számos, a gépjárművek nyitásához használatos eszköz, illetve egyéb, gépjárművek elszállítására vonatkozó megbízási szerződés is. A nyomozók lefoglalták a gépjárművek szállítására használt trélert, valamint az azt vontató személyautót is. A Dunakesziről ellopott Hondát pedig később szintén megtalálták Ercsiben.

Kutatást tartottak annál a férfinál is, aki a lefoglalt dokumentumok alapján megbízást adott a gépjárművek elszállítására.

A nyomozók a beszerzett adatok alapján még ezen a napon egy Budapest XVII. kerületében a Pesti úton lévő telephelyen és Ecseren egy autóbontóban is kutatást tartottak, ahol további tíz gépjárművet foglaltak le. Az eljárás során a nyomozók összesen 30 autót és két trélert foglaltak le, amelyből – a jelenlegi adatok szerint – 11 jármű lopásból származik. A kocsik értéke 100 ezer és 3,5 millió forint között mozog. Az ügy több városra is kiterjed: Budapesten kívül Győrből, Mosonmagyaróvárról, Budaörsről és Székesfehérvárról is loptak járművet.

Ha a Skyguard védelmi rendszerét használod, nem kell aggódnod az autó tolvajok miatt.  Skyguard a nap 24 órájában áll az ügyfelei rendelkezésére: amint riasztást észlelünk, azonnal a tettek mezejére lépünk. Értesítjük a tulajdonost, ha szükséges, távolról leállítjuk az autót és további intézkedéseket kezdeményezünk.

2020-05-12
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Skyguard bérautó szolgáltatás