• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Luxus egyik alapköve a csend és a nyugalom. Ennek illusztrálására készült 1989-ben – amikor a Toyota bevezette a márkát – az LS 400-zal egy olyan tévéreklám, melyre a mai napig emlékszünk. A sztori lényege az, hogy a motorháztetőre épített pohárpiramis akkor is rezzenéstelenül áll, amikor az autó 230 km/órára gyorsít a fékpadon. Most Akio Toyoda, a Toyota elnöke az új LS-sel megismételte ezt a kunsztot.

Nem volt egyszerű 30 évvel ezelőtt olyan luxusautót gyártani és piacra dobni, amely eredményesen tudott ringbe szállni a nagy német trióval. Komoly munka folyt a háttérben, 60 dizájner és 1400 mérnök dolgozott 24 csoportban a projecten, melynek eredményeként a Lexus LS 400-ast megelőzően 450 prototípus és 900 motor született. A tesztelés során az előszériás autók 2,7 millió kilométert tettek meg, változatos terepen és időjárási körülmények között. A végeredmény 1987 májusára készült el, de csak két év múlva került gyártásra. Amikor az első Lexus LS 1989-ben debütált, akkorát szólt, hogy az új S-osztályt egy fél évvel eltolták, hogy tovább fejlesszék.

Tavalyi ünnepelték a Lexus harmincadik évfordulóját és ennek alkalmából Akio Toyoda-val, a vállalat 63 éves elnökével, no meg a legújabb LS 500-zal újraforgatták az ikonikussá vált reklámfilmet. Akio Toyoda (akiről eddig is tudtuk, hogy jó fej, hiszen pl. álnéven elindult a 24 órás futamon a Nürburgringen) saját kezűleg pakolja fel a pezsgőspoharakat a motorháztetőre és egy kis bolondozással is megfűszerezi az újraforgatott filmet.

Lássuk hát az elnököt, a poharakat és persze az autót:

 

2020-06-20
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Örömünkre szolgál, hogy a Skyguard által biztosított, kedvezményekkel járó üzemanyagkártyát Ügyfeleink többsége rendszeresen használja. A szolgáltatóval kötött újabb megállapodásunk eredményeként, tovább bővíthetjük a kártya által nyújtott kényelmi szolgáltatásokat, melyek az alábbiak:

  – PLUSZ 1 DB OPEN TÁRSKÁRTYA

  – 24 ÓRÁS ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS
  A Szolgáltatás igénybevételének 3 fő kategóriája:
  ÖNHIBA: például lemerült akkumulátor, elveszett indítókulcs
  MŰSZAKI hiba: elektromos vagy mechanikai meghibásodás
  KÖZLEKEDÉSI BALESET

  >> További részleteket kérek <<

  Amennyiben továbbra is a kényelmet és a minőséget választja,
  igényelje üzemanyagkártyánkat vagy társkártyánkat
  mobil alkalmazása segítségével: Üzemanyagkártyák menüpont,
  vagy lépjen velünk kapcsolatba.

  Auto Securit Zrt.                           VISSZAHÍVÁST KÉREK!