• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

2020-ra sok szuper autót ígérnek az autógyártók, köztük a stuttgartiak új csúcsmodelljét, mely a legfrissebb kémfotók alapján készített képek szerint ígéretesnek tűnik.

A  W116-os modellt, mely elsőként viselte magán az S-osztály típusjelzést 1972-ben mutatta be a Mercedes. Azóta öt újabb generáció látott napvilágot, az aktuális kiadás 2013-ban debütált. A W222-es hatodik generáció két éve esett át ráncfelvarráson, és egyre többet hallani a vadonatúj hetedik generációs modellről.

A újratervezett luxus szedánról az elmúlt hónapokban több kémfotót is láttunk, és ezek alapján egy orosz designer, Nikita Chuiko elkészített két olyan számítógépes rajzot, melyen már álcázás nélkül látható az új S-osztály

Az idén jön a teljesen új Mercedes S-osztály

© Kolesa.ru / Nikita Chuiko

A Kolesa.ru által nyilvánosságra hozott képeken szereplő járgánynak az előzetes információk szerint a karbon és az alumínium széles körű használata miatt jelentősen csökkenni fog a tömege, és ez a fogyasztásban és a menetteljesítményben is megmutatkozik. Az orrán szembetűnő az átszabott hűtőrács és a fényszórók, ez előbbi jóval szögletesebb és nagyobb lett a elődjéhez képest. A méret kívül és belül is növekedni fog, vagyis az új S-osztály a korábbinál nagyobb kényelmet kínál. A modernebb külső formák mellett a beltér is extra lesz (ez biztosan senkit nem ér meglepetésként), az eleganciát ötvözik majd a legidőszerűbb technológiával, vagyis szinte teljesen új belsőt kap mind az anyagok, mind a formák tekintetében. A legfeltűnőbb újítás a Tesláéhoz hasonló álló tájolású hatalmas érintőképernyős infotainment rendszer lesz. Innen lehet majd vezérelni szinte mindent, beleértve a klímát és az ülésfűtést is. Az óracsoport is digitális lesz, és az autó a hírek szerint nagyon komoly önvezető és vezetősegítő rendszert kap.

Érkezik egy 48 V-os új plugin hibrid rendszer. Állítólag egy 2,9 vagy egy 3,0 literes sorhatos hibrid benzin- vagy dízelmotort fog kapni, melynek tisztán elektromos hatótávolsága meghaladhatja a 100 km-t. A sorozat legdurvább modellje az S 63 névre hallgat majd és az AMG 4 literes, dupla turbós V8-asát kapja 48 voltos mild-hibrid rásegítéssel és kilencsebességes automata erőátvitellel. Ehhez 463 lóerő és 700 Nm nyomaték társul. Az igazán nagy dobás azonban a teljesen elektromos változat lesz. Ez várhatóan nem elektromos S-osztályként, hanem különálló EQS modellként fog debütálni, a nemrég bemutatott EQC divatterepjáró nagytestvéreként.

Az idén jön a teljesen új Mercedes S-osztály

© Kolesa.ru / Nikita Chuiko

Az új luxusszedánról várhatóan idén hull majd le a lepel. A későbbiekre ígértek egy kétajtós kupét, egy kabriót és egy hosszított Maybach kivitelt is. Csiripelnek a verebek egy négyajtós kupéról is, ami SEC néven fog futni.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.