• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Június 14-től újra igényelhető állami támogatás elektromos járművek vásárlásához. A támogatás növeli az elektromos autók élénk érdeklődést, így az év végére jelentősen bővülhet a hazai zöld autópark.

Nézzük meg, melyek a legfontosabb változások a 2020-as pályázati rendszerhez képest!

 • Korábban az 50%-os (maximum 2,5 millió forintos) támogatás az 1 és 11 millió forint közötti vételárú elektromos autókra vonatkozott. Idén a gyengülő forint/euró árfolyamot figyelembe véve ezt a plafont 12 millió forintos vételárig tolták ki.
 • Az 1 és 12 millió forint közötti vételárnál 2,5 millió forintot, maximum a jármű árának felét lehet elnyerni.
 • 12 és 15 millió forint között a támogatás a korábban érvényes 500 000 forintról 1,5 forintra nőtt, de maximum az autó árának 12,5 százalékát lehet igényelni.
 • A hétüléses modelleket választó nagycsaládos vásárlók akár 5 millió forintos kedvezményt is kaphatnak a vételárból. A 7–9 személyes modellek esetén 14 millió forintig járhat a 2,5 milliós ártámogatás, 17 millió forintig pedig a 1,5 millió forintos támogatás. Ez tovább növelhető, mert a nagycsaládosok összevonhatják a számukra a 7–9 üléses modellekhez kínált 2,5 milliós és a villanyautók 1,5–2,5 milliós támogatását, így akár 5 millió forintos támogatáshoz is juthatnak, a jármű 14 millió forintos listaáráig. A 17 millió forint alatti, legalább hétüléses elektromos modelleket 3 millió forintos támogatással vásárolhatják meg.

Forrás: IFKA

A támogatás feltételei a pályázatot bonyolító IFKA honlapján találhatók meg. Az idei keretösszeg összesen 3 milliárd forint. A pályázatok benyújtására három ütemben lesz lehetőség, az első június 14-én indul és július 2-ig vagy a keret kimerüléséig tart (a keret egyenlően oszlik el a három ütem között). A támogatás vissza nem térítendő, magánszemélyek, civil szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények igényelhetik, vagyis cégek és vállalkozások nem pályázhatnak. Fontos információ az is, hogy a pályázat benyújtásához érvényes megrendelés szükséges, melynek dátuma nem lehet régebbi, mint a pályázat kiírása.

2021-05-28
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Mindenekelőtt szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket a türelemért és támogatásért, amelyet az elmúlt időszakban kaptunk.

  Az Önök együttműködése és megértése kiemelkedő fontosságú számunkra, melyből rengeteg energiát kaptunk, köszönjük.

  A napokban történt technikai kimaradást sajnáljuk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy szolgáltatásainkat mihamarabb újra a megszokott színvonalon biztosítsuk.

  A köszönetünk mellett ígérjük, hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy Önöket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki.

  Auto Securit Zrt.