• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu szerkesztősége idén először versenyt indított az Év Magyar Autója címért. A verseny igazán sikeresnek mondható, hiszen a hazai járműgyártók többsége és a magyarországi autóimportőrök több mint fele benevezte valamelyik, számukra 2020-ban fontos autóját. Összesen 39 modellt jelöltek, hét kategóriában hirdettek győztest, hat díjat a zsűri ítélt oda, a hetedik díj sorsa közönségszavazással dőlt el.

Az ötfős szakma zsűri tagjai: Bíró Csongor (jarmuipar.hu), Csordás Gábor (Autó és Stílus), Katona Mátyás (autonavigator.hu), Kismartoni András (Origo Autó), Miklós-Illés Kálmán (automotor.hu).

A zsűri döntéseit kategóriák szerint lebonyolított közös tesztek és külföldi menetpróbák alapján hozta meg, így választották ki a 39 jelölt modell közül az Év Magyar Autója (hazai gyártásúak), az Év Zöldautóját és a Magyarország Autója 2020-ban cím győztesét.

Év Magyar Autója 2020 (hazai gyártásúak): Suzuki SX4 S-Cross

A díjra a Magyar Suzuki az itthon csakis hibrid meghajtással készülő Vitarát és az SX4 S-Cross szabadidő-autót jelölte, mindkettő Esztergomban készül. Az Audi Hungaria Zrt. a győri gyártású, világszerte forgalmazott kompakt szabadidő-autóját, a Q3-ast nevezte.

Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross

Nevezett autók: Suzuki SX4 S-Cross (győztes), Suzuki Vitara (ezüst fokozat), Audi Q3 (bronz fokozat)

 

Magyarország Autója 2020: Renault Clio, Seat Arona, Toyota Camry

Ez a kategória igén népesre sikeredett, hiszen összesen  24 autót jelöltek a magyarországi importőrök. A jelölések magas száma és a jelölt modellek különbözősége miatt végül három Magyarország Autója 2020 díjat osztottak ki. Öt autó a kisautó kategóriában, tíz a családi autó kategóriában, kilenc pedig a szabadidő-autó kategóriában versengett.

Renault Clio

Renault Clio

Kisautók: Renault Clio (győztes), Opel Corsa (ezüst fokozat), Suzuki Swift (bronz fokozat), Hyundai i10, Suzuki Ignis

 

Toyota Camry

Toyota Camry

Családi autók: Toyota Camry (győztes), Alfa Romeo Giulia, BMW 3 (ezüst fokozat), Volkswagen Passat (bronz fokozat), Fiat Tipo, Kia XCeed, Opel Astra, Peugeot 508 SW, Skoda Scala, Toyota Corolla

 

Seat Arona

Seat Arona

Szabadidő-autók: Seat Arona (győztes), BMW X5 (ezüst fokozat), Citroen C5 Aircross (bronz fokozat), DS 3 Crossback, Nissan Juke, Opel Crossland X, Skoda Kodiaq RS, Suzuki Jimny, Toyota RAV4

 

Év Zöldautója 2020: Kia e-Niro, Opel Grandland X Hybrid4

Az importőrök tizenkét zöldautót jelöltek, mindegyikük kevesebb, mint 50 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként. Itt is két díj született, a zsűri külön vizsgálta a konnektoros hibrideket és a villanyautókat.

Opel Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Hibridek: Opel Grandland X Hybrid4 (győztes), BMW 530e (ezüst fokozat), Mitsubishi Outlander PHEV (bronz fokozat)

 

Kia e-Niro

Kia e-Niro

Villanyautók: Kia e-Niro (győztes), Mercedes-Benz EQC (ezüst fokozat), Audi e-tron (bronz fokozat), Jaguar I-Pace, Nissan Leaf, Opel Corsa-e, Peugeot e-208, Renault Zoe, Volkswagen ID.3

 

Közönségdíj 2020: Kia XCeed

2020. január 5-e és március 1. között szavazhatott a közönség, hogy a 39 jelölt autó közül melyik legyen az Év Magyar Autója 2020 Közönségdíj nyertese.

Kia XCeed

Kia XCeed

Rangsor: Kia XCeed (győztes), Suzuki SX4 S-Cross (ezüst fokozat), Kia e-Niro (bronz fokozat)

 

Év Beszállítója 2020

Az autógyári jelölések alapján öt magyarországi beszállító nyerte el a díjat, azaz bizonyult a hazai és külföldi autógyártók legmegbízhatóbb partnerének:

– BOS, Mosonszolnok                   

– Continental, Budapest

– Joyson, Miskolc                           

– Rehau, Újhartyán                       

– SMR Automotive Mirrors, Mosonszolnok

Forrás: http://evmagyarautoja.hu/hirek/ev-magyar-autoja-2020-ime-a-nyertesek/
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.