• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Egy magyar vállalkozó támogatásával készülhet el a limitált szériájú modell.

Kezdjük a névadóval!

Kincsemről alighanem mindenki hallott már, többszörös díjnyertes, Magyarországon tenyésztett, angol telivér szülőktől származó versenyló volt, a magyar lósport és lótenyésztés büszkesége. Magyarországon „a legyőzhetetlen csodakanca” névvel, Európa többi részén pedig a „Hungarian miracle” (vagyis magyar csoda) titulusokkal illették, rendkívüli eredményei miatt ma is az egész világon ismert. Több versenyt nyert veretlenül, mint a sportág történetében a bármelyik másik ló.

Nem csoda tehát, hogy a svájci- brit – magyar kooperációban készülő új hipersportkocsi névválasztása során a Kincsem elnevezés nyert. 54 példány készül majd az autóból az Egyesült Királyságban létesítendő gyárban – pontosan ennyi futamon indult és győzött Kincsem.

 A kooperáció

Egy Svájcban élő magyar vállalkozó, Bak Tibor állt elő a magyar-brit hipersportautó ötletével, a Kincsem Hyper GT projectet a Bak Tibor és svájci Stefan Peller alapította BAK Motors jegyzi. A formatervezésért Ian Callum, a Jaguar volt dizájnfőnöke felel.

Céljuk egy olyan csodajárgány létrehozása, amely továbbviszi a  prototípus-fázisnál tovább nem jutó Jaguar C-X75 terveket, s bár Callum (aki annak idején C-X75 tanulmányautó vonalait papírra vetette) szerint a Kincsem Hyper GT nem a Jaguar C-X75 újratervezése lesz, ugyanakkor jellegében óhatatlanul hasonlítani fog elődjére.

Jaguar C-X75 forrás: JAGUAR

 

Jaguar C-X75 forrás: JAGUAR

Elképesztő tempó

A cég honlapján jelenleg egy imázsvideóba rejtett sziluettkép érhető csak el a Kincsem Hyper-GT-ről, s bár még tervrajzon sem létezik az autó, de a tervek szerint már 2023-ban megrendelhető lesz. Az első, működőképes prototípus 2022 nyarán, az angliai Festival of Speeden mutatkozhat majd be. Keveset tudni az autóról,  a befektetők és potenciális vásárlók számára szóló reklámok ígérete szerint egy 13 ezerig elforgó, kisköbcentis, 300 lóerős, V10-es motor töltötte akkumulátor táplálja majd az autó négy villanymotorját. Az összteljesítményről és az egyéb részletekről nyárra ígérnek majd bővebb információt.

A Kincsem Hyper-GT sikeres elindítása után 2025-re tovább terjeszkedne a cég, méghozzá a luxus SUV-k közé törnének be a Helvetiával, mely az ígéretek szerint Magyarországon készül majd.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.