• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az idén ismét rengeteg új, tisztán elektromos modell kerül piacra az ígéretek szerint. Képtelenesség mindet bemutatni, hiszen annyi új villanyautóval bővül a paletta… Ezért most egy szubjektív lista következik, azokat mutatjuk meg nektek, amelyeket mi leginkább érdekesnek tartunk.

 

Lotus Evija

A modell gyártása 2021 utolsó napjaiban kezdődött el, bár az eredeti tervek szerint az első példányokat már 2020-ban átvehették volna megrendelőik. Az ára borsos (nem is vártunk mást): 2,04 millió angol font (kb. 880 millió forint). A sportautó négy villanymotorjának köszönhetően 2000 lóerős teljesítményt és 1700 newtonméteres forgatónyomatékot produkál majd – vagyis erősebb lesz, mint a Bugatti Chiron vagy a Pininfarina Battista. Álló helyzetből kevesebb mint 9 másodperc alatt gyorsul 300 kilométer/órás tempóra.

 

Lifestyle Vehicle

Kép: Canoo

Leginkább furcsa külleme miatt került fel listánkra a Los Angeles-i elektromos startup, a Canoo első járműve, pontosabban pickup/lakóautója. A Lifestyle Vehicle-nek elnevezett elektromos kompakt mikrobusz a gyártó elmondása szerint olyan lesz, mint egy kerekeken guruló loft. Mindehhez 350 lóerő, 400 km-es hatótáv társul, az ára pedig 34 750 dollár (kb. 10,8 millió forint). A tervek szerint 2022 év végén kezdik majd el az első járművek kiszállítását.

 

Volvo C40 Recharge

A Volvo tisztán elektromos crossover modellje, a C40 Recharge kevesebb, mint 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, várható hatótávolsága pedig 444 km, de ez az online szoftverfrissítésekkel egyre hosszabb lesz. A hajtásról két villanymotor gondoskodik. 78 kWh kapacitású akkumulátora gyorstöltéssel mintegy 40 perc alatt tölthető 80 százalékos szintre. Az ára 57.400 fontról indul, ami körülbelül 23,1 millió magyar forintnak megfelelő összeg.

 

Cadillac Lyriq

Kép: Cadillac

A Cadillac első elektromos járműve egy Lyriq névre hallgató SUV, amely 2022 nyarától lesz elérhető a márkakereskedésekben. A formás jármű ára 59 ezer dollárról indul (nagyjából 18,5 millió forint), a hatótávolsága 480 km lesz. A jármű a GM új Ultium EV platformjával, egy újgenerációs akkumulátor-rendszerrel kerül majd átadásra, amely állítólag olcsóbb és hatékonyabb, mint a hagyományos elektromos akkumulátorok.

 

Lucid Air Pure

Kép: Lucid

A kaliforniai Newarkban működő elektromos autógyártó első autója, a Lucid Air rögtön elnyerte a Motor Trend elismerését és tavaly már több mint 17 ezer előfoglalás érkezett rá.  A Lucid Air Pure -az olcsóbb verzió – 77 ezer dollárba, vagyis átszámítva kb. 23, 9 millió forintba kerül majd. A nagyobb teljesítményű Dream Edition nyilvánvalóan sokkal drágább, az ára 169 ezer dollár (kb. 52 millió forint) lesz majd. Az Air Pure 2022 végén kerül a piacra (hacsak valami közbe nem jön), és a hatótávolsága az ígéretek szerint több mint 640 km lesz.

2022-02-14
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Mindenekelőtt szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket a türelemért és támogatásért, amelyet az elmúlt időszakban kaptunk.

  Az Önök együttműködése és megértése kiemelkedő fontosságú számunkra, melyből rengeteg energiát kaptunk, köszönjük.

  A napokban történt technikai kimaradást sajnáljuk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy szolgáltatásainkat mihamarabb újra a megszokott színvonalon biztosítsuk.

  A köszönetünk mellett ígérjük, hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy Önöket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki.

  Auto Securit Zrt.