• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Elfogadta a parkolási rendszer átalakítását a Fővárosi Közgyűlés. Az új rendszer szeptember 5-től lép érvénybe. A zónakódok mellett más is változik, érdemes tisztában lenni a részletekkel!

A jelenlegi 27 parkolási zóna helyett egy, négy zónatípusból álló egységes parkolási szisztéma lép életbe. A parkolási díjak is emelkednek, a jelenlegi 175- 525 forint között mozgó óradíjak nagyjából 10 százalékkal emelkednek:

 • Az A-jelű zónában 600 forintba kerül majd óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni. (térképen narancssárgával jelölve)
 • A B- zónában 450 forint lesz az óradíj 8 és 20 óra között. (térképen kék)
 • A C-zónában 300 forint/óra összegért parkolhatunk 8-18 óra között. (térképen rózsaszín)
 • A D-zónában pedig 200 forint lesz a pakolás díja 8-18 óra között. (térképen citromsárga)

@budapest.hu

Nagyon fontos, hogy az A-B-C zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D-zónában ez nincs korlátozva. Ennek a döntésnek a hátterében a parkolóhelyek telítettségére vonatkozó panaszok állnak, és a háromórás korlátozás a közterületen parkoló autók gyorsabb cserélődését fogja eredményezni.

A rendelet értelmében körülbelül 10%-al terjesztik ki a parkolási díjas zónát a fővárosban. Kőbányán például több helyen is bevezetik fizetős parkolást, ezek között lesz 200 és 300 forintos terület is.

A zónahatárok nem egyeznek meg a kerülethatárokkal, így Kőbányához hasonlóan több olyan kerület is van, aminek a területén több zóna is lesz.  A parkolási rendszer üzemeltetése továbbra is marad a kerületeknél, akárcsak az ott lakók kedvezményeinek, jogosultságainak kezelése.

A XII. kerületi képviselő-testület már döntött arról, hogy a 2022. szeptember 1. után használatba vett új lakások után – ahol a jogszabály előírja a saját parkolóhely létesítését – nem adnak ki kedvezményes lakossági várakozási hozzájárulást.

Ha nem akarsz azon tépelődni, hogy fizetős zónában parkolsz-e és ha igen, hol a parkoló automata vagy mi a zónakód, akkor válaszd a Skyguardot! A Skyguard nemcsak a tolvajoktól védi meg autódat: az automata parkolás üzemmódot választva – amikor autód fizetős zónában áll – elindítjuk parkolási díjfizetésedet, amit határozott idejű zónában meghosszabbítjuk, ha szükséges manuálisan bármikor lei is állíthatod, de amikor elhagyod a parkolót automatikusan le is állítjuk – tesszük mindezt bírsággaranciával!

2022-07-19
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Mindenekelőtt szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket a türelemért és támogatásért, amelyet az elmúlt időszakban kaptunk.

  Az Önök együttműködése és megértése kiemelkedő fontosságú számunkra, melyből rengeteg energiát kaptunk, köszönjük.

  A napokban történt technikai kimaradást sajnáljuk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy szolgáltatásainkat mihamarabb újra a megszokott színvonalon biztosítsuk.

  A köszönetünk mellett ígérjük, hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy Önöket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki.

  Auto Securit Zrt.