• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az Alfa Romeo tíz év után búcsúzik a Giulietta modelltől, így az egyébként sem túl széles modellkínálatuk tovább csökken, összesen kétféle autót kínálnak majd: a Giuliát és a Stelviót, vagyis egy prémium kategóriájú D szegmensű szedánt és egy terepjárót. Azt már tudni, hogy hamarosan a Tonale-vel bővül a kínálat, egy C szegmensű SUV-vel, opcionálisan beépíthető hibrid hajtással.

Alfa Romeo Brennero

Alfa Romeo Tonale

A Giulietta leváltása az eladások rohamos csökkenése miatt történt, és mivel az aktuális divat az SUV, ezért logikus lépés, hogy az Alfa Romeo portfóliója egy újabb, kisméretű SUV-val bővül.

Az olaszok méltán büszkék hegyeikre, így nem csoda, hogy autók elnevezéseiben nem kell sokat keresgélni a forrás után… A Stelvio-hágó igen magas, az Alpokban, Olaszország és Svájc határán található, tőle nem messze, a Val di Sole völgyben fekszik a kissé alacsonyabb Tonale-hágó (így hát nincs mit csodálkozni, hogy a modellek közötti méretbeli összehasonlításban a Stelvio veri a Tonale-t). Nos, úgy tűnik, érkezik a Tonale kistestvére, egy -a Stelivónál alacsonyabb hágóról- a Brenner-hágóról elnevezést nyert autó. Az Alfa Romeo Brennero állítólag a márka jövőbeli kompakt crossoverje lesz.

Alfa Romeo Brennero

Az olasz márka új autója már nem teljesen olasz, hiszen a Brennero az összeolvadó francia–olasz PSA-FCA konszern első közös Alfája, és egy – 2 milliárd euróból modernizált – lengyelországi üzem szerelősoráról fog legördülni, az új FIAT Puntóval egyetemben.

2021-01-15
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok