• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Mint köztudott, nem a tél az akkumulátorok kedvenc időszaka. Az idő múlásával az autók akksija ugyanúgy veszít teljesítményéből, mint a mobiltelefonoké, csak míg ez utóbbit észrevesszük abból, hogy gyakrabban kell a töltőre dugni, az autóakksi többnyire váratlanul adja fel, amihez jó eséllyel egy hideg téli reggelt választ.

A hőmérséklet csökkenésével arányosan nő az indítási problémákkal küzdő autók száma, ugyanis a hideg hatására jelentősen csökken az akkumulátorok a hatásfoka, leesik a feszültségük. Ennek oka meglehetősen egyszerű: nagy hidegben a kapacitásának akár kétharmadát is elveszítheti az autó akkumulátora, így egy életciklusa vége felé járó darab, amelynek ősszel még látszólag kutya baja, a kemény mínuszokban már nem képes beindítani a motort. Így az első hideg napon nyugdíjba vonulnak olyan akkumulátorok is, melyek még egy teljes nyári szezont gond nélkül végig csinálnának.

Ha rendszeresen rövid szakaszokon használod az autódat, akkor te a különösen veszélyeztetett zónában vagy, hiszen azon túl, hogy az akku kapacitását a hideg igencsak befolyásolja, a többlet fogyasztók (mint fűtőmotor, ülésfűtés, ablakfűtés stb.) is komoly munkára késztetik a generátort. Ilyenkor ajánlott az akkumulátort külső áramforrásról megsegíteni, hiszen irtó kellemetlen, mikor reggel munkába sietnél, de az autód nem indul…

Honnan tudhatod, hogy gond van az autó akkumulátorával?

A Skyguard telefonos applikációjának fejlesztése során arra törekedtünk, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújtsa az autótulajdonosok számára. Épp ezért az alkalmazás állapotlapján megtekintheted járműved jellemzőit, többek között az az akkumulátor feszültségét is. Így télen könnyen ellenőrizheted, hogyan reagál az akkumulátor a megváltozott körülményekre és szükség esetén időben rá tudod tenni a töltőre vagy akár lecserélni.

Ha azt érzékeli a Skyguard rendszer, hogy az akkumulátor feszültsége a kritikus szinthez közelít, akkor push üzenetben figyelmeztet a problémára, hogy időben meg tudd előzni a bajt.

Ha hajótulajdonos vagy, jól tudod, hogy a vízi járművek esetében is kardinális kérdés az akkumulátor állapota. Nem véletlen hát, hogy szolgáltatásunk hajós változata is igen népszerű.

Legújabb fejlesztésünknek hála a parti áramfelvételt is csekkolni tudod, hiszen többen jártak már úgy, hogy amikor megérkeztek a hajójukhoz, lemerült akkumulátor és leolvadt hűtő fogadta őket, mert valaki kihúzta az akkumulátorukat töltő kábelt.

2019-11-02
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Skyguard bérautó szolgáltatás