• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

11 év és 11 000 legyártott példány után búcsúzik a Aventador és ezzel lezárul egy korszak a Lamborghini történetében. 

Nem véletlen, ha déjà vu érzésed van, hiszen a Lamborghini egyszer már befejezte az Aventador gyártását. Mivel azonban az egyik utolsó szállítmány, pontosabban 15 autó a tenger mélyén végezte amikor a Felicity Ace teherhajó elsüllyedt, ezért kénytelenek voltak újra nekiállni az autók legyártásának. Az utolsó széria legeslegutolsó példányát az ikonikus Miura Roadster ihlette.

Amikor az utolsó Aventador legördült a gyártósorról, a gyár összes dolgozója összegyűlt, hogy tapssal búcsúztassák: nemcsak a történelem utolsó Lamborghini Aventador-ja készült el, hanem egyben a cég utolsó, V12-es szívómotorral szerelt autója is.

Az utolsó széria valamennyi példánya személyre szabottan készült a megrendelőik igénye szerint. Az legutolsó, 11465-ös számú Aventador (teljes nevén teljes nevén Aventador LP780-4 Ultimae Roadster) pontosan olyan lett, amilyennek leendő tulajdonosa, egy névtelen svájci gyűjtő szerette volna: a Miura P400 Roadsternek állít emléket.

A Miura Roadstert, minden idők egyik legszebb sportautóját az 1968-ban a brüsszeli autószalonon leplezték le. Bár a Bertone által épített modellre rengeteg megrendelés érkezett, mégsem került soha gyártásba, egyedi példány maradt.

Az utolsó Avantador megjelenésében egyértelműen tetten érhető a Miura hatása. Az Azurro Flake elnevezésű fényezés alapszíne megegyezik a Miuráéval, de a lakkrétegbe különleges csillogást adó szemcséket kevertek. Az utastérben -ugyanúgy, mint a Miurában – fehér bőr dominál. Több helyen megjelenik a Miura emblémája is.

Az utolsó Avantadorral búcsúzunk hát a Lamborghini belső égésű V12-es motorjától is. Nem titok, hogy már készül az Avantador utódja, vadonatúj V12-es motorral, de már hibrid rendszerrel kiegészülve. 2024-től minden Lamborghini hibrid hajtást kap, az évtized második felében pedig megérkezik az első teljesen elektromos autójuk is.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.