• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az elmúlt tíz év során a gépjárműipar sok figyelmeztetést kapott a szakértőktől a kulcs nélküli rendszerekkel kapcsolatos biztonsági veszélyekkel kapcsolatban, de ezeket gyakran figyelmen kívül hagyták. Ennek következményeképpen az autólopások száma megugrott, ami növelte a biztosítási díjakat is.

A modern gépkocsik egyik legnépszerűbb funkciója, a kulcs nélküli nyitás-indítás, sajnos fontos biztonsági rést is nyit. Az ADAC, a német autóklub már régóta figyelmeztet ezekre a hiányosságokra, kiemelve, hogy bármennyire egyszerű a slusszkulcs használata nélkül, egy érintéssel nyitni az autókat, ez a lopások szempontjából is ideális feltételeket teremt. A tolvajok ugyanis ezt kihasználva könnyen, gyorsan, roncsolás és nyom nélkül tudják ellopni az autókat.

Gyakran előfordul, hogy a bűnözők egy játékkonzol kontrollerére hasonlító eszközt használnak, amely képes rövid időn belül, mindössze 20 másodperc alatt leklónozni és felerősíteni az autó kulcsának jelét. Ez a módszer különösen hatékony a Hyundai és Kia típusú járművek eltulajdonításakor. Nagy-Britanniában már elérhető egy 5000 fontos berendezés is, amely segítségével a behatolást követően az autók elektronikai rendszerét lehet feltörni és új kulcsokat beprogramozni. A hatóságok nem tudnak hatékonyan fellépni ezekkel a nyom nélküli lopásokkal szemben, sok esetben a felvételek ellenére is 24 órán belül lezárják az autólopási ügyeket, mivel a tolvajokat nehéz nyomon követni a rongálásmentes lopások miatt.

Ezen problémák fényében egyre fontosabb, hogy a járműtulajdonosok valóban megbízható biztonsági rendszerrel védjék gépjárműveiket. A Skyguard védelmi rendszere tökéletes és teljes körű biztonságot nyújt, beleértve automata sofőrazonosítást, határátlépés figyelést, GPRS és GPS zavarás elleni védelmet. A rendszer a nap 24 órájában tökéletes védelmet biztosít az autók számára, és a Skyguard csapata riasztás esetén azonnali intézkedéseket tesz: értesítik a tulajdonost, ha szükséges, távolról leállítják az autót és további intézkedéseket kezdeményeznek.

A Skyguard nem csupán biztonságot garantál, hanem számos kényelmi funkciót is kínál, mint az automata parkolási díjfizetés, e-matrica kezelés, és a szerviz bejelentkezés lehetőségét.

A kulcs nélküli technológia által kínált kényelem mellett fontos, hogy a járműtulajdonosok tisztában legyenek ezen a rendszerek a potenciális veszélyeivel, és megfelelő óvintézkedéseket tegyenek értékeik védelmében. Az ilyen típusú védelem nem csupán az autójuk, hanem saját nyugalmuk megőrzése érdekében is kulcsfontosságú.

 

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.