• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az is eléggé menő, ha valaki meg tud venni egy Ferrarit, de még menőbb, ha a kívánságai szerint készítenek számára egyet. Így született meg az SP-8, amelyből csak egyetlen darab készült, egy tajvani milliomos kívánságai alapján.

Hogy miért SP-8?

Sok-sok tényező indikálta a névválasztást.

Egyrészt az alapot az F8 Spider adta, másrészt a név utal a meghajtásról gondoskodó, sok-sok díjat elnyert 3,9 literes V8-as biturbóra is.
Harmadrészt az is fontos szempont, hogy a kínai kultúrában a 8-as szerencseszám – s lévén a megrendelő tajvani, így ennek kiemelt jelentősége van.

Az SP-8 az F8 Spider műszaki alapjaira épült, de mivel megszabadultak a tetőtől, így sokkal több mozgástere volt a formatervezőknek a megfelelő aerodinamikai csomag kialakításakor. A külcsínben a Ferrari dizájnereinek ötletei mellett minden vonalban ott van a megrendelő elképzelése is.

Hűtőrács öntött alumíniumból van és 3D-nyomtatással készült. Az autó orr-részén nem fényezték le a karbont, a hátsó rész pedig ezzel kontrasztot képző egyedileg kikevert ezüstszínű lett, ezeket kékre színezett szénszálas elemekkel egészítették ki. A felnik is egyediek, stílusban az F40 kerekei adták a mintát.

Hátra a Roma lámpái kerültek, az első fényszóró viszont egyedileg tervezett. A szélvédő és a kipufogócsövek a 296 GTB-ről származnak.

Az utastérben az üléseket, az ajtópaneleket és a műszerfal alsó részét a Ferrarittól szokatlan, mélykék Alcantara kárpit borítja, a padlószőnyeg speciális színjátszó szövetből készült.

Az autónak a műszaki tulajdonságait is érdemes megemlíteni. Az erőforrása egy 3,9 literes biturbó V8-as motor, amely 720 lóerős teljesítménnyel és 770 Nm nyomatékkal bír. A hajtást egy hétgangos, duplakuplungos váltó továbbítja a hátsó kerekekhez.

A Ferrari SP-8 a Finali Mondiali Ferrari 2023 rendezvényen debütál, majd a Ferrari Múzeumban állítják ki. A megrendelő 2024 márciusa után kapja meg a kétüléses roadstert.

 

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.