• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Vannak autós sofőrsztereotípiák, tagadhatatlan. És köztünk járnak, idegesítve, megnevettetve, rosszabb esetben veszélybe sodorva bennünket. A CBS Reality összegyűjtötte azokat a sofőrtípusokat, akiket jobb messziről elkerülni.

idegesito_soforok

1. Halálos iramban

A városi utak versenyzője, aki a Forma1-re képzeli magát és sebességi rekordot akar dönteni nap mint nap. Számára a közlekedési táblák maximum a jótanács kategóriába esnek, a piros lámpa pedig csak egy intő jel.

2. Öreg autó nem vén autó

Egy guruló múzeumi remek mögött hajtani nem leányálom. Kapcsold belső keringetésre a légkondit, hogy kizárd a büdös kipufogógázt és imádkozz, hogy minél hamarabb lekanyarodjon előled, így gyorsabban véget érhet a lassú vánszorgás is.

3. Végelgyengüléses sofőr

A reflexe és a szeme már nem a régi, és a reakcióideje is jobb volt 50 éve, amikor a jogsiját szerezte. Csak félévente ül autóba és akkor is a túlélésre játszik. Laaasssaan, óvatosan vezet, bár néha egy-egy tábla észrevétlen marad a számára. Különleges ismertetőjegye, hogy a volán mögött is kalapot vagy sapkát visel és erősen ráhajol a kormányra.

4. Duda bubus

Van, aki nem a gáz nyomja, hanem a dudát. Dudál a dugóban. Dudál a ház előtt, ha megérkezett. Dudál, ha ismerőst lát.

5. Robogó romkocsma

A hangerő csontra feltekerve, az ablak pedig le. Sajátos fejmozgás ritmusra, napszemüveg a szemre vagy a fejtetőre. Az ő kocsija ráadásul rugalmas anyagból készült: akár nyolc haver is befér mellé.

6. Upszi

A kedves, de szétszórt négykeréken robogó életveszély. A cuki hölgy, aki gond nélkül áthajt a záróvonalon, de közben sűrűn elnézést kér. Behajt az egyirányú utcába szembe a forgalommal, miközben felemelt kézzel jelzi, hogy „upszi, bocsika, nem tehetek róla”.

 7. Akit a körülmények zavarnak

Idegesen telefonál és csak permellesleg vezet. Vagy négy bájos gyermeke, vagy tündéri kutyusai hepajoznak a hátsó ülésen, egy biztos: mindez nem segíti elő a sofőr koncentrációját. Rángatja a kormányt, rajtaütésszerűen vált sávot és alig várja, hogy hazaérjen és kimenekülhessen az autó fogságából.

8. Tuningolva

Ő az, aki mindig versenyezni akar. Már a pirosnál bőgeti a motort, s kihívó pillantásokkal biztat, hogy gyorsuld le, ha tudod…

Melyik kategória az, amelyik a leginkább irritál? Van néha rossz napod, amikor te magad is az egyik idegesítő típusba kerülsz át?

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.