• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Egy árverésen, csillagászati áron lelt gazdára az első elektromos Hummer.

Tavaly októberben mutatták be a kizárólag villanyautóként készülő új Hummert. A Barrett Jackson Auction jótékonysági árverésén kelt el belőle az első példány csaknem 2,5 millió dollárért, vagyis átszámítva mintegy 768 millió forintért.

© GMC

Érdekesség, hogy az aukción más járművek első darabjait is elárverezték, de egyikért sem fizettek annyit, mint a GMC Hummer EV-ért, amely a kereskedelmi árának több mint 22-szereséért kelt el.

A Hummer EV Edition 1 változat első, 001-es alvázszámú példányáért kifizetett óriási összeg teljes egészét a Tunnel to Towers alapítvány kapja. Az alapítványt egy tűzoltó emlékére hozták létre, aki a 2001. szeptember 11-i New York-i ikertornyok tragédiájakor vesztette életét mások megmentése közben. A Tunnel to Towers háborúban sérülést szenvedett veteránokat támogat, illetve a munka közben elhunyt rendőrök és tűzoltók családjait segíti.

© GMC

A Hummer nem olcsó áráról és nem is verhetetlen hatékonyságáról híres. Túlnyomó többsége az amerikai piacon talál gazdára, ahol a katonaságon kívül többségében a feltűnést kedvelő macsók választják.

A Hummer EV ránézésre teljesen hozza a megszokott Hummer dizájnt (persze némileg modernizálva), pedig semmiben sem egyezik a hagyományos modellekkel, kezdve azzal, hogy Ultium elektromos padlólemezre épült.

Fejlett önvezetésre képes, a tetőelemei kivehetők és hátsó ablak elektromosan leereszthető, de a szélvédő nem hajtható le. Előtérbe került az off-road képesség, át tud hajtani akár 45 centiméter magas tárgyakon is és a 60 centiméteres mély víz sem okoz gondot számára.

© GMC

Az Ultium padlólemez ezen konfigurációjában három villanymotor dolgozik az összkerék-meghajtáson, együttesen nagyjából  1000 lóerővel,  15.590 Nm nyomatékot szabadít rá a kerekekre. Ez az óriási teljesítmény nemcsak terepen előnyös, hanem a gyorsításoknál is jól jön: 3 másodperc alatt éri el nulláról a 100 km/h-t. A hatótávolsága eléri az 560 kilométert, 350 kW-os töltővel pedig 10 perc alatt 160 kilométer hatótáv nyerhető.

© GMC

A GMC Hummer EV Edition 1 gyártása idén ősszel kezdődik, de később érkeznek az alacsonyabb árú változatok is. A tervek szerint a legolcsóbbat 79.995 dollárért lehet majd hazavinni, de ez legkorábban 2024-ben következik majd be. Az Edition 1 változat ára 112 595 dollár, vagyis átszámítva kb. 34,7 millió forint.

 

2021-04-01
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Örömünkre szolgál, hogy a Skyguard által biztosított, kedvezményekkel járó üzemanyagkártyát Ügyfeleink többsége rendszeresen használja. A szolgáltatóval kötött újabb megállapodásunk eredményeként, tovább bővíthetjük a kártya által nyújtott kényelmi szolgáltatásokat, melyek az alábbiak:

  – PLUSZ 1 DB OPEN TÁRSKÁRTYA

  – 24 ÓRÁS ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS
  A Szolgáltatás igénybevételének 3 fő kategóriája:
  ÖNHIBA: például lemerült akkumulátor, elveszett indítókulcs
  MŰSZAKI hiba: elektromos vagy mechanikai meghibásodás
  KÖZLEKEDÉSI BALESET

  >> További részleteket kérek <<

  Amennyiben továbbra is a kényelmet és a minőséget választja,
  igényelje üzemanyagkártyánkat vagy társkártyánkat
  mobil alkalmazása segítségével: Üzemanyagkártyák menüpont,
  vagy lépjen velünk kapcsolatba.

  Auto Securit Zrt.                           VISSZAHÍVÁST KÉREK!