• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

SKYGUARD – AZ INTELLIGENS AUTÓBIZTONSÁG 

A Skyguard több mint 20 éve biztosítja a gépjárművek védelmét, emellett naprakész és kényelmes megoldásokat kínál az autóstársadalom mindennapi kihívásaira. Társaságunk, az az Auto Securit Zrt. folyamatosan fejleszti műholdas gépjárművédelmi rendszerét, újabb és újabb funkciókkal bővítve azt az aktuális piaci elvárásoknak megfelelve. Olyan rendszert kínálunk az autósoknak, amely a gépjárművédelem mellett, a közlekedéshez, parkoláshoz kapcsolódóan többféle problémára képes egyben intelligens megoldást adni. Szolgáltatásaink a személyautók mellett tehergépjárművek, motorok, hajók védelmére is kiterjednek.

SKYGUARD – A SPECIALISTA

Nem ismerünk lehetetlen küldetést: prémium, egyedi autók, oldtimerek, elektromos autók, hajók, motorok védelméről is gondoskodunk.

A Skyguard védelmi rendszer lelke a cégünk által fejlesztett és gyártott rejtett fedélzeti egység, mely az autó pozícióján kívül a védelemhez szükséges rendszereket is folyamatosan figyeli (pl. beltér, ajtók, indítás) Amennyiben ezek működésében nem kívánt eltérést érzékel a rendszerünk, a 24 órás operátor szolgálatunk megkeresi a tulajdonos által megadott értesítendő személyeket. Amennyiben nem éri el őket, vagy negatív megerősítést kap, úgy elindítja az intézkedési láncot.

A Skyguard a legmodernebb technológiákat alkalmazva távfelügyeleti módszerekkel biztosítja a gépjárművek védelmét, melyhez a műhold alapú GPS-es helymeghatározást és a mobilinternet kapcsolatot is igénybe veszi. A gépjárműbe szerelt eszközök a Skyguard egyedi fejlesztésének eredményeként kerülnek beszerelésre, így külső szakemberek sem a szerelés módjáról, sem az alkalmazott eszközök elhelyezéséről nem rendelkeznek információval.

Arra az esetre, ha lemerülne a mobil telefonja, a Dragon távirányítóval is elvégezheti az azonosítást, amely minden védelmi csomagunk alap tartozéka.
Skyguard applikációval rendelkező ügyfeleink akár az applikáció „Felügyeleti központ” menüpontja alól közvetlenül fel tudják hívni.Az operátor központ, illetve hivatalos nevén Felügyeleti központ elérhetősége a kapcsolati menüpontban található, azonnal hívható formátumban.
Gépjárművédelmi rendszerünk minden gyújtásráadáskor sofőrazonosítást kér. Amennyiben ez elmarad, riasztás érkezik be a felügyeleti központba. Viszont vannak olyan élethelyzetek, amikor Önnek másképp kell megoldania a sofőrazonosítást. Ilyen például, amikor az autót szervizelteti, vagy mosóba adja le. Annak érdekében, hogy az ehhez hasonló esetekben ne kelljen megadnia bármilyen Skyguard azonosító kódot harmadik félnek, sőt arról se kelljen szólni, hogy Skyguard védelmi rendszerrel rendelkezik a jármű (ezt kifejezetten javasoljuk), a szerviz üzemmódba állítással deaktiváljuk a sofőrazonosítást és feloldjuk a diagnosztikai csatlakozó tiltását – ezáltal a szerviz ki tudja olvasni a jármű számítógépéből a számára szükséges adatokat.
A szervizmódot a mobil applikáció állapot menüjében lehet beállítani (biztonsági kód megerősítés szükséges), illetve a Felügyeleti központ operátora is át tudja állítani jelszavas azonosítás után.
Biztonsági okokból 40 km távolság megtétele után csendes riasztás érkezik be a központba, ami után operátorunk felhívja az értesítendő személyt, hogy megerősítse a szerviz üzemmód használatát.
Ilyen esetekben Felügyeleti központunk felhívja az Ön által megadott telefonszámon és egyeztet Önnel az autó helyzetéről. Amennyiben mélygarázsban áll, információt kérnek a helyszín várható elhagyásáról.
A felügyelt gépjármű riasztási jelzést ad, amennyiben megközelíti a Magyarország határát. A GPS berendezés memóriájába 79 magyarországi határátkelőhely pozíciója van rögzítve.
A Skyguard lehetőséget ad, hogy csak és kizárólag az autózás élményére koncentráljon. Városi környezetben a parkolás többé nem okoz problémát, hiszen – ha beállítja okos telefon alkalmazásában a parkolások Magyarország területén a közterületi parkolási övezetekben – automatikus üzemmódba elindulnak, megújításra kerülnek mindaddig, amíg a gépjármű el nem hagyta a parkolóhelyet, majd automatikusan le is állnak. A parkolások és e-matrica vásárlások valamint a tankolások díját a Skyguard rendszere a bankkártyájáról vonja le közvetlenül, melyről értesítést és e-mailen számlát is küld.
A Skyguard a XXI. század innovációit magába foglaló szolgáltatás, amelynek használatához az okos telefonunkat elő sem kell vennünk. A telefon azonosítja a gépjármű vezetőjét, továbbá információt szolgáltat, a megvásárolt e-matricák, futó parkolások vagy akár a gépjármű helyzetéről. Kollégáink a hét minden napján, a nap 24 órájában fogadják gépjárműve által jelzett riasztásokat és felveszik Önnel a kapcsolatot, ha szükségesnek látják. Nem várt események esetén az autót követjük, megállítjuk, majd az Ön kérése szerint intézkedünk.
Az ismert biztosítótársaságok legtöbbje jelentős kedvezményt ad, ha Skyguard védelmi rendszerrel rendelkezik a jármű. Ennek megerősítését kérjük, kérje a biztosítójától. Ügyfeleink kérésére nyilatkozatot állítunk ki, amit a biztosítótársaságok befogadnak.
Természetesen nem. Akár kapunk információt a szerelést megelőzően, akár nem, szervizünk első lépésként ellenőrzi a beltérvédelmi érzékelő meglétét. Amennyiben nem rendelkezik ilyennel a jármű, automatikusan beszerelésre kerül, melyről értékesítőink tájékoztatják az ügyfelet.
Héjvédelem alatt a gépjármű külső határoló felületeinek a védelmét értjük, amelyek jellemzően a gépjármű ajtajaira vonatkoznak. (Motorháztető, csomagtér ajtó, utastér ajtajai)

Amennyiben a Skyguard rendszer élesített állapotban van, és a gépjármű ajtajait illetéktelenül próbálják meg kinyitni, a rendszer riasztást küld a Felügyeleti Központ irányába, ahol a riasztás beérkezését követően az operátorok megkezdik az intézkedést.

A Skyguard gépjárművédelmi rendszer szerves részét képezi a beltérvédelem. A beltérvédelem szorosan kapcsolódik a gépjármű héjvédelméhez, ugyanakkor fontos tudni, hogy a beltér védelméhez szükséges, hogy a gépjármű rendelkezzen gyári riasztóval, pontosabban a gyári riasztó rendelkezzen beltérvédelmi funkcióval. Amennyiben a gépjármű nem rendelkezik gyári riasztóval, úgy a beltér védelméhez szükséges plusz perifériát illeszteni. Ebben szintén alternatívát tud nyújtani a Skyguard rendszere.
A gépjármű vezetője minden alkalommal azonosításra kerül, így csak az vezetheti a járművet, aki rendelkezik úgynevezett sofőrazonosítási jogosultsággal, amely köthető okos telefonhoz, melyre telepítésre kerül a Skyguard.
A Skyguard operátor központja, amely az év minden napján a nap 24 órájában elérhető, intézkedhet csak a gépjármű motorjának blokkolásáról. A motorblokk parancs gondos előkészületek követően az operátor központból célzottan kerül kiküldésre az érintett gépjárműbe szerelt központi egység felé. A motorblokkolása előtt számos közlekedési körülmény vizsgálata történik meg, amely az autó sebességére a közúton való elhelyezkedésére irányul. Fontos, hogy a motor blokkolása sem az autóban, sem környezetében nem okozhat veszélyt vagy sérülést.
Szereléseink nagyjából 6 órát vesznek igénybe, ezért a leadási időpont 8 óra környékére esik minden esetben. Az átadásra 15-16 óra tájban kerül sor. Amikor a rendszerünk beszerelése elkészült Ügyfélszolgálatunk telefonon tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben ügyfeleink a helyszínen szeretnék megvárni a szerelést, a magas színvonalú ügyfélvárónkban erre természetesen lehetőséget biztosítunk.
A flottakövetés szolgáltatásunk 2 fő célt szolgál, mely mindkettő pénzügyi előnnyel jár a megrendelőnek. 1. kontrol és közvetlen költségmegtakarítás. Például az ellenőrzésnek hála, megspórolhatja az „extra” kitérőket, illetve a „nem tudom miért tartott ennyi ideig az út” jellegű kijelentéseket. 2. adminisztratív könnyítés, a menetlevél automatikusan generálódik egy NAV által jóváhagyott formátumban, és támogatja a sofőrazonosítást és hivatali és magán út típusok elválasztását, mellyel jelentős összegeket spórolhat meg cégének. Szolgáltatásaink között megtalálja az elektronikus menetlevelet, mely felváltja teljes mértékben a járműben kitöltendő menetlevelet, ezzel időd, pénzt és kellemetlenséget spórol meg Önnek.
Flottakövetési szolgáltatásaink üzleti célokat szolgálnak és ennek megfelelően lettek létrehozva. Gépjárművédelmi célzattal nem javasoljuk őket, mivel az operátor központ nélkül az azonnali intézkedés elmarad, azon felül, hogy a riasztások hiányában Ön nem is értesül az eseményről. Amíg az észlelés megtörténik, az eszközünket deaktiválhatják, a jármű szétszerelésre is kerülhet, de akár el is hagyhatja az országot az Ön tudta nélkül.
Igen, a webes felület mellett ingyenesen biztosítjuk flottás ügyfeleink részére az OBU City Base applikációhoz (Android, iOS) a hozzáférést, mely a flottafelület alapfunkcióit tartalmazza.
Természetesen nem, a sofőrazonosítást követően, amint magán utat választunk, rendszerünk nem rögzíti az útvonaladatokat.
Természetesen ügyfeleink más, alternatív azonosítási módot is választhatnak – annak ellenére, hogy a mobiltelefonos azonosítás a legkényelmesebb és kézenfekvőbb a legtöbb esetben -, például beépített a számpadot (CAN tasztatúra).
Igen, a flottafelületen megjelenítjük a sebességet is a mintavételi normáknak megfelelően. Ezen kívül a flottafelület rendelkezik egy almenüvel, ahol adott periódus szerint listázhatja a gyorshajtásokat.
Természetesen ilyen jellegű igényeket is ki tudunk szolgálni, ez esetben egy gépjárművédelmi csomagot veszünk alapul, amit a flottakövetéssel és egyéb igényelt perifériákkal egészítünk ki.
A Skyguard mobilalkalmazás telepítése két lépcsőben történik. Bárki nem tudja telefonjára telepíteni, mivel biztonságtechnikai alkalmazásról van szó, a Skyguard Smartkey applikáció letölthető az alkalmazás áruházakból (Apple Store, Google Play áruház), de a telepítés befejezéséhez Skyguard kollégák segítségére van szükség, vagy a Skyguard csapata által küldött QR kódra, amely csak egyszer használható fel. A szigorú biztonsági intézkedéseknek köszönhetően csak az rendelkezhet Skyguard mobilalkalmazással, akinek erre jogosultságot adtak.

Főképernyő

Állapot
Megjelenített információk: rendszám, utolsó adatfrissítés időpontja, gyújtás állapota, Skyguard  gépjárművédelmi szolgáltatás esetén, aktív vagy inaktív a rendszer*, szerviz üzemmód bekapcsolása, jármű akkumulátor feszültség, jármű pozíció, parkolási zónában tartózkodik vagy sem, jármű és a telefon helyzetének térképes megjelenítése és navigáció.

* a Skyguard aktiválható mely esetben a Skyguard védelmi rendszer minden funkciója aktív lesz a jármű reteszelése nélkül

Parkolás
Innen indíthatja el parkolását manuálisan, amennyiben nem aktív az automataparkolás szolgáltatása. Ebben az esetben, amikor gépjárműjével díjfizetési zónában áll meg, hangjelzés figyelmezteti a parkolás elindítására. Amennyiben szükségesnek érzi, manuálisan le is állíthatja parkolását (250 méter megtétele után a járművel rendszerünk automatikusan leállítja a parkolást minden esetben) A státuszváltozásokról minden esetben push üzenetben értesítjük az applikáción keresztül. További információ a parkolás pontban.

E-matrica

Ebben a menü pontban vásárolhatja meg illetve követheti nyomon a matricavásárlásait. Azonosítás alkalmával mindig frissül, tehát az járművezető mindig látja az aktuális érvényes matricákat. Rendszerünk nem engedi a duplán vásárlást illetve emlékeztetőt küld a lejáró matricákról.

Hamarosan bevezetendő matricaőr szolgáltatásunkkal lehetősége lesz automatikusan rendszerünkkel megvásároltatni matricáit, előre beállított kritériumok alapján.

Éves matrica menüpont alatt megtalálja matricatervezőnket, mellyel optimalizálhatja matricavásárlási költségeit.

Menük, almenük

 • Üzenet:Megtekintheti korábbi riasztási és parkolási üzeneteinket
 • App info: Tájékozódhat újdonságainkról és szolgáltatás fejlesztéseinkről
 • Üzemanyagkártya pin: Aktív kedvezményes üzemanyagkártya esetén itt jelenítheti meg a kártyája PIN kódját
 • Parkolás: lásd feljebb parkolás
 • E-matrica: lásd feljebb e-matrica
 • E-menetlevél: e-menetlevél szolgáltatás és a kapcsolódó adatok elérése
 • Felügyeleti központ: rögtön hívhatja, valamint elmentheti Felügyeleti központunk elérhetőségét
 • Állapot: lásd feljebb
 • Bankkártyák: Regisztrálhatja bankkártyáit, amit a parkoláshoz, e-matricavásárláshoz és a kedvezményes üzemanyag fizetéshez rögzíthet.
 • Üzemanyagkártya: A menüpont segítségével igényelheti vagy aktiválhatja kedvezményes üzemanyagkártyáját

Beállítások:

Itt végezheti el szolgáltatásaink finomhangolását, azaz aktiválhatja az automataparkolási szolgáltatásunkat, biztonsági kódokat változtathat.

Automatikus azonosítás esetén nem szükséges megadni biztonsági kódot azonosításhoz, az azonosítási folyamat automatikusan megtörténik, amint a telefont érzékeli a beépített bluetooth modul. Ez azt jelenti, hogy Önnek az induláshoz semmi tennivalója nem lesz, telefonja akár a zsebében, vagy a táskájában is lehet. Automatikus azonosítás esetén internet kapcsolat sem szükséges, tehát mélygarázsokban is zökkenőmentesen működik.
Nyitvatartási időben keresse terméktámogatási osztályunkat a 061/5554400/4-es melléken, ahol a biztonsági kód alaphelyzetbe állítását igényelheti.
Az applikáció menüjében válassza a beállítások/biztonsági kód/biztonsági kód módosítása menüpontot.
Pánikkód megadása esetén operátorközpontunkba jelzés érkezik, mely alapján operátorunk megteszi a szükséges intézkedéseket. Az applikáció menüjében válassza a beállítások/biztonsági kód/pánikkód módosítás menüpontot, ahol a normál jelkód megadása után lehet beállítani pánikkódot. A pánikkód funkció automatikus azonosítás esetén nem működik.
A gépjármű pozíciója, illetve a riasztó állapota az applikáció/állapot menüpontban kérdezhető le. Az állapot adatok automatikusan frissülnek az adatlap megnyitásakor. Az állapot manuálisan is frissíthető a nyilak ikonra kattintva.
Mindkét telefonon szükséges internet elérés! (wifi, megosztott internet)

 1. Nyissa meg az applikációt a régi telefonján
 2. Beállítások/Telefonkészülék csere menüpont alatt adja meg a biztonsági kódját
 3. Megjelenik egy QR kód, ezt olvassa be az új telefonjára telepített Skyguard Smartkey applikáció vagy Skyguard Smartkey Installer segítségével

Innentől a régi telefon beállításainak megfelelően fog működni az applikáció az új telefonján, a régi telefonon pedig letiltásra kerülnek az applikáció funkciói.
Amennyiben kérdése lenne, kérjük hívja nyitvatartási időben a terméktámogatási osztályunk applikáció telepítési részlegét a +36-1-920-6060-as telefonszámon.

Ebben az esetben teljesen új telepítés fog történni. Amennyiben ezt távolról saját kezűleg szeretné megtenni kérjük, hívja a +36-1-920-6060-as telefonszámot, ahol igényelheti az egyedi QR kódját. Ha inkább személyesen szeretné kérni az új telepítést kérjük, fáradjon be irodánkba nyitvatartási időben, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Az applikáció menüjében válassza a bankkártyák menüpontot, majd a kártya ikon megnyomása után adja meg bankkártya és számlázási adatait. Ebben a menüpontban regisztrálhatja, illetve kezelheti a bankkártyáit. Tetszőleges számú bankkártyát rögzíthet, melyeket tetszőlegesen használhat és állíthat be a fizetést igénylő szolgáltatásainkhoz. A regisztráció első lépésénél elnevezheti bankkártyáit, így azokat egyszerűen meg tudja majd különböztetni. A számlázási adatok és a bankkártya tulajdonos külön választhatók, nem kell egyezniük. A funkció használata maximálisan biztonságos,  a bankkártya adatait az OTP Bank tárolja.
A Skyguard mobilalkalmazáson keresztül csak egy alkalommal kell regisztrálni a bankkártya adatokat, amit együttműködő banki partnerünk az OTP Bank tárol. Fontos megemlíteni, hogy bármilyen bank által kibocsátott MasterCard, VISA és AmEx kártyával tud fizetni rendszerünkben.
Fontos! A bankkártya adatokat az OTP Bank Nyrt. rendszerében kerülnek tárolásra.
A Skyguard mobilalkalmazáson keresztül az OTP Bank rendszerében tárolt bankkártyák a parkolási esemény befejezését követően kerül terhelésre, tovább e-matrica vásárlás alkalmával, valamint tankolást követően 2-4 munkanapon belül.
FONTOS: Szerviz üzemmód esetén az Automataparkolás szolgáltatás inaktív.

A szolgáltatás, a felhasználó Skyguard applikációján keresztül igényelhető, a Menü/Beállítások/ Automata parkolás kiválasztásával.
A parkolás és automata parkolás a beépített Skyguard GPS eszközzel működik, amely az autó koordinátája alapján határozza meg annak helyzetét, így a parkolási zónát is.
Társaságunk a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer viszonteladójaként rendelkezik információval arról, hogy egy adott gépjármű fizető parkolási zónában áll-e. Magyarország területén valamennyi közterületi parkolóhelyen hozzáférhetők ezek az adatok.
A személygépkocsi motorjának leállítását követően, a központi rendszer két percen belül automatikusan kezdeményezi a parkolás elindítását a jármű pozíciója, helyzete alapján – vagy a parkolás előjegyzését parkolási üzemidőn kívül -, amennyiben a gépjármű köztéri parkolási területen van. A parkolás indításáról mobilalkalmazáson keresztül küld a rendszer értesítést, ami bármikor leállítható. Amennyiben a parkolás az indítástól számított 1 percen belül leállításra kerül, nem keletkezik kényelmi és parkolási díj fizetési kötelezettség.
Szolgáltatásunk a pontos helymeghatározást követően indítja el a díjfizetést, így nem fordulhat elő, hogy nem a megfelelő zónára történik a fizetés és emiatt pótdíjat kelljen fizetni. Abban az esetben, ha az úgynevezett időkorlátos zónában (maximális parkolási idő) tartózkodik a jármű, a díjfizetés az időkorlát letelte után automatikusan újra indul az adott zónára érvényes üzemidő végéig.
A parkolás elindításáról a gépjármű vezetője a skyguard által küldött üzenetben (push értesítés) kap értesítést. Az üzeneteket a Google és az Apple rendszere továbbítja a felhasználók telefonjára, amelyben esetenként előfordulhat pár perces késés, azonban az skyguard mobilalkalmazás Parkolás menüpontjában bármikor ellenőrizhető a folyamatban lévő díjfizetés státusza, valamint a korábbi tranzakciók is. Sőt, indokolt esetben bármikor meg le is állítható a parkolás!
A díjfizetés automatikusan leáll, amint a gyújtás ráadást követően a gépjármű legalább 250 méterre eltávolodik a parkolás helyszínétől. Az adott zónára érvényes üzemidő végén is automatikusan leáll a parkolás. A sofőr saját maga is bármikor leállíthatja a parkolást!
Parkolási díjfizetési övezetben, a gépjármű gyújtásának levételét követő 4. percben a központi rendszer figyelmeztetést küld “Push” üzenetben, amennyiben a parkolás díjfizetése nem kezdődött meg. Ez esetben a gépjármű vezetője mobilalkalmazáson keresztül – a gépjármű pozíciójának megfelelő parkolási zónában – manuálisan elindíthatja a parkolást, mellyel megelőzhető a parkolási pótdíjazás.
Az automata díjfizetés elindulása nem szabályozható, azaz, ha a sofőr fizető zónában egy zárt udvarra parkol be, vagy csak valamiért megállt pár percre úgy, hogy a gyújtást is levette, a díjfizetés el fog indulni. Ezekben az esetekben a felhasználó az applikáción keresztül bármikor megszakíthatja a parkolást, amely ha 1 percen belül történik, díjfizetési kötelezettséggel nem jár.
Az autóba szerelt GPS eszköz nagy pontossággal méri be az autó helyzetét, de vannak olyan helyszínek – ilyen a Nyugati téri aluljáró alatti a parkoló -, ahol technológiailag nem megoldható kizárolagos pontossággal meghatározni az autó helyzetét. Ez esetben célszerű a parkolást manuálisan leállítani és az applikáción keresztül megfelelő zónaszám megadásával új parkolást indítani. Pótdíjat nem kaphat a sofőr, mivel a rendszer ügyel rá, hogy a parkolási rendeletek előírásainak megfelelően azonos árú vagy drágább zónában indítsa el a parkolást.
A teljes kényelemhez és biztonsághoz mindeképpen szükséges okostelefonnal rendelkezzen az ügyfél, mert csak így értesül a parkolás elindításáról és tudja indokolt esetben leállítani.
A mobilparkolási és e-matrica vásárlási szolgáltatások bankkártyával is fizethetők, az automata parkolások – egyedi engedéllyel – hó végén kerülnek elszámolásra.
Pótdíj garancia elindított parkolásokra vonatkozik csak. A sofőrnek kötelessége ellenőrizni, hogy a gyújtás levételét követő percekben elindult-e a parkolás. A rendszer push üzenetet küld a parkolás elindításáról, azonban ettől függetlenül ellenőrizhető a Parkolás ikon alatt az alkalmazásban, hogy fut-e éppen a parkolás és ha igen melyik zónában.
A parkolás bármikor leállítható az applikáció főoldalán található Parkolás menü pontban a képernyő alján látható X gomb megnyomásával. Amennyiben az indítást követő 1 percen belül kerül leállításra sem a parkolás minimum díját, sem a tranzakciós díjat nem kell megfizetni.
A parkolás tetszőleges zónában is elindítható az applikáció parkolás menüpontjának választásával, majd a képernyő alsó részében található bevásárló kosárra kell kattintani és megadni a kívánt zóna (négy jegyű) kódját.
A parkolás díjmentesen elállítható, amennyiben a parkolás leindítását követő 1 percen belül kezdeményezi a manuális leállítást. Az applikáció főoldalán található Parkolás menü pontban a képernyő alján látható X gomb megnyomásával kezdeményezhető a parkolás azonnali leállítása.
A parkolás minden esetben újraindításara kerül, függetlenül attól, hogy határozott idejű zónában áll az autó vagy a nap végén a parkolási időszak végén automatikusan áll le. A rendszer automatikusan újraindítja vagy a következő parkolási időszakra előjegyzi a parkolást.
A kényelmen túl a Skyguard mobil e-matrica vásárlás előnye, hogy minden járművezető látja az adott gépjárműhöz megvásárolt e-matricákat, így elkerülhető az indokolatlan, duplikált matricavásárlás. Az év során az applikációban megvásárolt autópálya matricák lejárata előtt rendszerünk figyelmeztető üzenet küld.

Hamarosan induló matricaőr szolgáltatásunk pedig automatikusan megvásárolja az előre beállított matricatípust, amennyiben a felhasználó olyan szakaszra téved, amely matrica köteles, és az applikáció nem talál hozzá tartozó megvásárolt jogosultságot.

Az éves matrica almenüben található matricatervező segít Önnek kiválasztani és optimalizálni matrica vásárlási költségeit. Ehhez webes matricatervező szolgáltatásunk is segítséget nyújt. https://Skyguard.hu/e-matrica-tervezo/

A Skyguard mobilalkalmazásának segítségével a nap 24 órájában bármikor megvásárolhatja a heti, havi vagy akár éves megyei vagy országos éves e-matricáját. Nem történhet meg, hogy duplán vesz matricát, mivel a gépjármű aktuális vezetője mobilalkalmazásban láthatja, hogy milyen érvényes e-matricái vannak a gépjárműnek.
A Skyguard mobilalkalmazás főoldalán található az E-matrica ikon, melyet kiválasztva jut el a gépjármű kategória választóhoz, majd a matrica lejárati idejét választja. Éves matrica esetén országos vagy megyei éves matricát tud választani. Megyei éves matrica választása esetén lehetősége van a matrica tervezőt igénybe venni, így az úticél megadását követően a rendszer segítséget nyújt Önnek, hogy milyen megyéken halad keresztül és hány darab megyei e-matricát kellene vásárolnia. Ez esetben Ön még mérlegelhet és ha előnyösebb az országos lefedettséget biztosító havi vagy 10 napos matrica megvásárlása, a vissza gomb megnyomásával (bal felső sarok) visszaléphet.
Az e-matricák vásárlás a Skyguard mobilalkalmazásban regisztrált bankkártya terhére történik. Az e-matrica vásárlás díja, valamint a vásárlás kényelmi díja a kiválasztott bankkártya terhére azonnal terhelésre kerül.
Minden sikeresen megvásárolt e-matrica vásárlásról elektronikus számlát küld a Skyguard rendszere, a regisztrált bankkártyához kiválasztott számlázási adatokkal az ott megadott e-mailre. Lehetősége van akár több számlázási címet is megadni a mobilalkalmazásban, amit a bankkártya regisztrációkor tud kiválasztani. Egy bankkártyát akár több alkalommal is tud regisztrálni a rendszerben, amihez akár különböző számlázási címeket megadhat.
A Skyguard kedvezményes üzemanyagkártyát gépjárművédelemmel rendelkező ügyfeleink pár egyszerű lépést követve igényelhetik a mobil applikációjukon keresztül.
A Shell benzinkutakon a kútárhoz viszonyítva a FuelSave (normál) üzemanyagok esetében 10 Ft/l, a V-Power (prémium) üzemanyagok esetében, pedig 25Ft/l kedvezmény jár a Skyguard ügyfeleinek.
A kedvezményes üzemanyagkártya az applikáción keresztül, egy rövid regisztrációt követően, egyszerűen megrendelhető. Kérjük, mobilapplikációjának menüjében válassza az Üzemanyagkártya menüt. Kérjük, regisztrálja a kártyaigénylés- és a későbbi tankolások összegével terhelendő bankszámlájának adatait. A kártyaigénylés egyszeri költsége bruttó 1500 Ft.

Az ÁSZF elolvasása és elfogadása után kérjük, adja meg applikációjának biztonsági kódját. Ezt követően az üzemanyagkártya igénylés regisztrációs díja levonásra kerül a regisztrált bankszámláról, melyről 24 órán belül elektronikus számla kerül megküldésre. Megrendelését kollégáink feldolgozzák és az igényelt üzemanyagkártyát 14 napon belül a megadott címre postai úton eljuttatják Önnek.

Amennyiben szeretné, természetesen lehetősége van az üzemanyagkártyát az irodánkban személyesen is átvenni.

Az üzemanyagkártya kézhezvételét követően a kártya aktiválása szükséges, mely az applikáció üzemanyagkártya menüpontjában a kártyaszám és az applikáció biztonsági kódjának megadásával lehetséges. Az aktiválást követően a kártya 24 órán belül használatra kész.
Az aktiválást követően, az applikáció menüjében megjelenik az Üzemanyagkártya PIN almenü, ahol a biztonsági kód megadása után megtekintheti a PIN kódot. A PIN kód megváltoztatására nincs lehetőség.
Az üzemanyagkártya aktiválását követően a tankolásának kifizetéséhez használja a Skyguard kedvezményes üzemanyagkártyáját – a megküldött PIN kód használatával – mint ahogy eddig a bankkártyáját használta. A benzinkúton a Skyguard üzemanyagkártya használatával fizeti ki a tankolását. A fizetéskor az eredeti árat fogja látni a terminálon, de a bankkártyájáról már a kedvezménnyel csökkentett összeg kerül levonásra.

Minden tankolást követő 24-48 órán belül a tankolás összege terhelésre kerül a regisztrált bankkártyáján, melyről push üzenetben értesítjük és elektronikus számlát küldünk.

Természetesen igen. A menü, üzemanyagkártya almenüjében a kívánt bankkártya kiválasztása után a tovább gombra kattintva teheti meg.
A kártyának bruttó 1500 Ft-os egyszeri aktiválási költsége van.
Ebben az esetben a kormányon található két gombot (görgő), illetve a fékpedált nyomja hosszan, addig amíg az autó újra nem indul és a középső képernyőn meg nem jelenik a Tesla logo. (RESET)
Semmi probléma, jelenleg az autó „SOS hívás” funkciója nem elérhető, próbálkozzon egy RESET-el, amennyiben a probléma nem oldódik meg az autót nyugodtan használhatja 30-50 km után ez a hibaüzenet meg fog szűnni.
Ellenőrizze, hogy csatlakozott-e a hálózathoz -> képernyő jobb felső sarka, klikkeljen az „LTE” jelre -> válassza ki a megfelelő WiFi hálózatot klikkeljen a megfelelő hálózatra, majd írja be a jelszót.
Amennyiben csatlakozott a WiFi-re, de továbbra is problémát tapasztal ellenőrizze az otthoni hálózatot.
Ellenőrizze, hogy csatlakozott-e WiFi hálózatra, amennyiben nem kövesse az alábbi utasítást: -> tekintsen a képernyő jobb felső sarkába, klikkeljen az „LTE” jelre -> válassza ki a megfelelő WiFi hálózatot klikkeljen a megfelelő hálózatra, majd írja be a jelszót.
Amennyiben ezek után sem indul el a frissítés, akkor kattintson a bal alsósarokban lévő kis autójelre -> feljövő menüben kattintson a „Software” fülre (legördülő listában legalul található) -> ezen belül a „Software Update Preference” fül alatt válassza az „Advanced” beállítást. -> Ezek után amennyiben megfelelő a WiFi kapcsolat, elindul a letöltés és hamarosan indítható a frissítés
Ellenőrizzük mennyi a tényleges nyomás az abroncsokban, célszerű mind a négy abroncsot 3.0 bar-ra felfújni.
Amennyiben a hiba továbbra is fent áll és folyamatosan esik valamelyik kerékben a nyomás, akkor az adott kerék defektes, mihamarabb térjen be egy gumiszerelő műhelybe.
Amennyiben továbbra is hibát jelez két opció van, akkor menjen az autóval kb. 10 km-t, ha ezek után sem tűnik el a hibajelzés, akkor klikkeljen a bal alsó sarokban lévő autó jelecskére -> itt a legördülő listából válassza ki a „Service” menüpontot ezen belül klikkeljen a „RESET TPMS SENSORS” feliratra.
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.