• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az autó tolvajok is felfedezték maguknak az Apple nyomkövetőjét…  Az Apple idén bemutatott   AirTagje hasonlóan működik, mint más nyomkövetők, például a Tile vagy a Samsung Galaxy SmartTag. Bluetooth segítségével kapcsolódik a közelben lévő más Bluetooth-os eszközökhöz, így mérve be a készülék helyzetét. Az AirTag az összes iOS-es eszközzel képes kommunikálni, így a Lokátor alkalmazásban sokkal pontosabban és gyorsabban tudjuk bemérni, hogy éppen hol tartózkodik a nyomkövető.

Nagyon praktikus, ha meg szeretnéd találni az elveszített vagy ellopott értékeidet, hiszen az AirTaget bármire (táska, bicikli, kulcs, kutya, stb.) felteheted, és ha nem találod, akkor a telefon előbb térkép, majd a képernyőn kiterjesztett valóság (VR) segítségével elvezet hozzá. Ugyanakkor lássuk be, mindez jelentős veszélyekkel is járhat. Gondolj csak bele, elég, ha valaki bedob a táskádba egy AirTaget, és máris tudni fogja, hogy mikor merre jársz…

Ez a gondolat sokakban felmerült, és a gyártó gyorsan reagált, olyan változtatásokat eszközöltek, melyekkel valamivel nehezebbé vált az AirTagekkel való kémkedés. Például az AirTag 8-24 órán belül elkezd csipogni, ha a tulajdonos iOS-es eszközeinek a hatótávolságán kívül kerül.

Nem kellett sokáig várni, a tolvajok is meglátták az AirTag kínálta lehetőséget: ímhol egy eszköz, ami pici (alig nagyobb egy 200 Ft-os érménél) és pontos helymeghatározást tesz lehetővé.

Autóknál a módszerük az volt, hogy nyilvános parkolókban, közterületeken kiszemelték áldozataikat (általában nagy értékű luxusautókat), és elhelyezték rajtuk az AirTageket, hogy később meg tudják határozni a helyzetét. Kanadában, ahol az első AirTages autólopások történtek, az autók általában a garázsfeljárókon parkolnak, így a tolvajok az éj leple alatt, a tömegtől messze nyugodtabban el tudták őket lopni.

Az AirTag olyan pici, és annyiféle helyen elrejthető egy autón, hogy akkor sem könnyű megtalálni, ha valaki keresi.

Sajnos a lopásokban nemcsak Apple érintett, hanem a Samsung SmartTag és a Tile is.

A hatóságok azt javasolják, hogy zárt garázsba parkoljanak az emberek, és időről-időre kutassák át az járművüket – és ha bármilyen gyanús nyomkövetőt találnak benne, akkor értesítsék a rendőrséget.

Bár Magyarországon még nem tudni hasonló esetről, de valószínűleg ez csak idő kérdése. Ha félted autódat a tolvajoktól, akkor menj biztosra: a Skyguard védelmi rendszere fokozott biztonságot nyújt az autó ellen irányuló különféle rablási módok ellen, így az AirTag-es autólopások ellen is.

2021-12-10
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Örömünkre szolgál, hogy a Skyguard által biztosított, kedvezményekkel járó üzemanyagkártyát Ügyfeleink többsége rendszeresen használja. A szolgáltatóval kötött újabb megállapodásunk eredményeként, tovább bővíthetjük a kártya által nyújtott kényelmi szolgáltatásokat, melyek az alábbiak:

  – PLUSZ 1 DB OPEN TÁRSKÁRTYA

  – 24 ÓRÁS ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS
  A Szolgáltatás igénybevételének 3 fő kategóriája:
  ÖNHIBA: például lemerült akkumulátor, elveszett indítókulcs
  MŰSZAKI hiba: elektromos vagy mechanikai meghibásodás
  KÖZLEKEDÉSI BALESET

  >> További részleteket kérek <<

  Amennyiben továbbra is a kényelmet és a minőséget választja,
  igényelje üzemanyagkártyánkat vagy társkártyánkat
  mobil alkalmazása segítségével: Üzemanyagkártyák menüpont,
  vagy lépjen velünk kapcsolatba.

  Auto Securit Zrt.                           VISSZAHÍVÁST KÉREK!