• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Megérkezett a Lotus Eletre, a márka legelső szabadidőjárműve, melynek műszaki paraméterei megdöbbentőek.

Ha azt hallod Lotus, akkor kicsi, lapos, könnyű és gyors sportautók juthatnak eszedbe. Nos, az Eletre esetében ezek közül csak a gyors jelző igaz.

@Lotus

Az Eletre a Lotus történelmében az első

 • ötajtós szériamodell,
 • szabadidőjármű,
 • sorozatgyártásra érett tisztán elektromos autó,
 • olyan típus, amely nem kifejezetten sportautó.

A Lotusnak óriási versenyelőnyt jelenthet, hogy a nagy teljesítményű EV SUV szegmensben még nincsenek vetélytársak az Eletre számára. A legközelebbi rivális a méretben is hasonló Lamborghini Urus lehet, de az Urusból jelenleg nincs se hibrid, se elektromos kivitel. A hamarosan érkező Ferrari SUV, a Purosangue is hibrid hajtást kap majd. Így a márka erősen bízik abban, hogy az Eletre áttörést hoz számára, ami jól jön, hiszen a Lotus népszerűsége az elmúlt évek során folyamatosan csökkent.

@Lotus

Az Eletre méretei impozánsak: 5,10 méter hosszú, 2,13 méter széles és 1,63 méter magas. Viszonyításképpen a Tesla Model X-nél csaknem 7 centiméterrel hosszabb. A kényelmes, tágas utastér mögött egy 400 literes csomagtartó található, és emellé elöl is kialakítottak egy 77 literes kiegészítő poggyászteret.

@Lotus

Az alumíniumból és szénszálas anyagból épült Eletre a méretéhez képest nem nyom túl sokat, körülbelül két tonna a tömege. A hajtásról tengelyenként egy-egy villanymotor gondoskodik, melyek összteljesítménye eléri a 600 lóerőt, amivel három másodpercen belül éri el a százas tempót, és akár 260 km/órával is száguldhat.

A 100 kWh kapacitású akkumulátor 600 kilométeres hatótávot biztosít, alapesetben 22 kilowattal tölthető, de a 800 voltos elektromos rendszert egy villámtöltőnél 350 kilowattal lehet tölteni, amivel 20 perc alatt 400 kilométerrel növelhető a hatótáv.

@Lotus

Az utastérben a hagyományos műszerfal helyére egy nagyon vékony kijelző került. Az anyósülés előtti műszerfal szakaszon is található egy ugyanilyen csík, amely különböző értesítéseket jelenít meg. A középkonzolt egy 15,1 colos infotainment kijelző uralja, amely minden szükséges információt feltüntet, az autó összes fő funkciója pedig érintéssel vezérelhető. A kiterjesztett valósággal ellátott head-up kijelző szintén az alapfelszereltség részét képezi. Hagyományos tükrök nincsenek, helyettük kamerák mutatják az Eletre körülötti teret. A csúcskategóriás HI-FI 23 hangszórót és 1500 W-os teljesítményt vonultat fel. Az önvezető rendszer a piaci bevezetéskor Level 2+ szintű, de a technika a gyártó szerint készen áll a Level 4-re is.

@Lotus

@Lotus

A Lotus Electric a fenntarthatóság jegyében készült, a műszerfal és az ajtópanelek mikroszálas anyagból, az ülések szövetből, a dekorbetétek újrahasznosított anyagokból készülnek.

@Lotus

Öt vezetési módot kínál (Range, Tour, Sport, Off-Road, Individual), amelyek konzervatívabb, kifejezetten sportosabb vagy könnyű terepjáró vezetésre kalibráltak. Az SUV hatalmas tömegét a lehető legjobban ellensúlyozza a nyomatékvektoros rendszer és az aktív kipörgésgátlók.

A Lotus ígérete szerint a gyártás már az idén megkezdődik, az első kiszállítások pedig 2023-tól indulhatnak. Az autóért a megrendelőknek minimum 100 000 fontot (43,3 millió forint) kell majd fizetniük.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.